Modulair maatwerk van Woelm.

Modulair maatwerk van Woelm.

Helm schuifdeursystemen en KWS deurgrepensysteem.

Met nieuw elan opereert het Duitse Woelm op de Nederlandse en Belgische markt. Als beloning krijgt het bedrijf een enorme respons vanuit de markt, meldt Reinoud van der Kroon, country manager voor Woelm in deze landen. Nieuw bij Woelm zijn de modulaire Helm schuifdeursystemen Module.Concept 80 en 140, en het modulaire KWS deurgrepensysteem. Van der Kroon: “Voor de verwerker betekent die modulariteit: producten op maat, zonder wachttijd.” Familiebedrijf Woelm bestaat al bijna 95 jaar. De huidige directeur Karl Kristian Woelm – de vierde generatie Woelm binnen de firma – moderniseerde en reorganiseerde het familieondernemen en transformeerde het, voortbordurend op de sterke naam van Woelm met de merken HELM en KWS, tot een herboren bedrijf met een modern machinepark, een platte en flexibele organisatie en een jeugdig elan.

Korte levertijden
Een van de uitingen van dat nieuwe elan is volgens Reinoud van der Kroon dat Woelm ‘niet star op de voorraad’ is: “Onze onderscheidende kwaliteiten zijn: ‘made in Germany’, oplossingsgericht handelen, service in de breedste zin, korte levertijden en maatwerk. Wij ontwikkelen onze kwaliteitsproducten op vragen vanuit de markt, luisterend naar onze klanten.” Woelm is gevestigd in Heiligenhaus, op 80 kilometer afstand van Venlo. Van der Kroon: “Dat maakt het bedienen van de Belgische en Nederlandse markt eenvoudig voor ons. Ook als het gaat om kleine aantallen of specials: met ons moderne machinepark kunnen wij onze klanten hier uitstekend bedienen. Met een pakketdienst leveren we onze standaardproducten binnen 24 uur. Dankzij de korte lijnen binnen onze organisatie en ons moderne machinepark, hebben klanten in Nederland en België maatwerk meestal binnen anderhalve week in huis.”

Trend: schuifdeuren
Woelm is op drie gebieden actief: schuifdeurbeslag, transportsystemen en -oplossingen van Helm, en deurbeslag van KWS, zoals vastzetters en buffers plus modulaire deurgrepen. Het schuifdeurbeslag van Helm levert Woelm in staal, aluminium, rvs en houtcombinaties. Nieuw binnen Helm is het modulaire schuifdeursysteem Module.Concept 80 en 140. Woelm ontwikkelde het modulaire schuifbeslag voor deuren uit hout, metaal en glas met een vleugelgewicht van 50, 80 en 140 kilo. Van der Kroon: “Met deze modulaire concepten kunnen onze klanten combinaties op maat maken met de verschillende elementen uit de systemen.” Volgens Van der Kroon neemt in moderne nieuwbouw de binnenschuifdeur als alternatief voor de draaiende deur een enorme vlucht, vooral in de glasvariant: “Vanwege de ruimtebesparing, de ruimtelijke ervaring en de bijzondere uitstraling en esthetiek. Ook in de woningbouw zien we steeds vaker slimme schuifdeuren, vaak gevat in een trendy zwart stalen frame, voor het fraai en slim afscheiden en verbinden van woonkamers, badkamers en keukens.”

SmartStop en SmartClose
Binnen het Module.Concept 80 en 140 kan men kiezen voor het SmartStop veersysteem, dat de deur opvangt en zelfstandig zacht sluit. Het SmartClose systeem van Helm, zonder stroomvoorziening, zorgt dat de deur geopend en gesloten wordt bij niet meer dan een lichte aanraking. Woelm levert het Helm schuifdeursysteem Module.Concept 80 en 140 als compleet pakket, in verschillende lengtes, inclusief handleiding voor de montage, voor de vakman of doe-het-zelver.

Deurgrepen op maat
Het KWS deurgrepensysteem werd recentelijk uitgebreid. Naast de bestaande grote   buisvormige deurgrepen van 1,5 tot 2 meter lang die meestal verticaal op een deur worden bevestigd, introduceerde Woelm recentelijk deurgrepen met nieuwe diameters en aanvullende componenten. Ook biedt het KWS deurgrepensysteem nu deurgrepen met een lengte van 3 meter, voor grote deuren. Van der Kroon: “Ook dit is een modulair systeem. Men kan de buizen zelf op lengte zagen en dan op de uiteinden de gewenste eindkappen plaatsen. Ook de koppeling naar de deur leveren wij. Voor de verwerker betekent dit: geen wachttijd, toch een product op maat in rvs of aluminium, in een combinatie van beide of met hout.”

Helm schuifdeurbeslag
Leverbaar in staal, aluminium en rvs: bij het schuifdeurbeslag van Helm bepaalt de toepassing het materiaal. De stalen systemen zijn voor buitentoepassingen en voor deuren van 20 tot 8000 kilo. Met de aluminium schuifdeuren richt Woelm zich op binnentoepassingen met houten en glazen deuren en telescopische scheidingswanden. Daarnaast levert Woelm schuifdeurbeslag van Helm in rvs, voor medische en andere toepassingen waarin hygiëne bijzondere aandacht verdient. De systemen zijn via de vakhandel te krijgen, waarbij specifieke technische ondersteuning vanuit de fabriek te allen tijde mogelijk is.

www.woelm.nl

Dit artikel heeft als Close-Up in Raam en Deur editie 6-2018 gestaan.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief