5.000 m2 geavanceerde vliesgeveloplossingen

5.000 m2 geavanceerde vliesgeveloplossingen

Wicona levert vliesgevel voor groot renovatieproject in Glasgow

Wicona heeft geavanceerde vliesgeveloplossingen geleverd voor een prestigieus renovatieproject (ter waarde van 33 miljoen Euro) van het hoofdkantoor van de Schotse politie in Glasgow. Cooper Cromar Architects kreeg de opdracht om rekening te houden met de specifieke operationele -en beveiligingseisen en tegelijkertijd gastvrij open te staan voor de lokale gemeenschap. Daarnaast moest de bouwconstructie aan de hoogst mogelijke technische en milieuspecificaties voldoen.

Het hoofdkantoor heeft een gedurfde en transparante uitstraling, gerealiseerd met ongeveer 5.000 m² structureel beglaasde vliesgevels van Wicona's WICTEC 50. De overwegend glazen gevel biedt een effectief contrast met de donkergrijze aluminium borstweringen en de met witte stenen beklede colonnades op de begane grond. WICTEC 50 SG vliesgevels zijn voldoende robuust om grote overspanningen van glas tot 3,2 m hoogte te ondersteunen. De structureel beglaasde gevel werd voorzien van 150 mm diepe koppen voor de verticale en horizontale profielen, waardoor de visuele uitstraling van een fotolijst werd gecreëerd. Iain Smith, projectarchitect bij Cooper Cromar Architects, over Wicona's WICTEC 50 structurele beglazing: “Wicona voldeed aan de specificatie-eisen en gaf ons het voordeel van een veelzijdige geveloplossing met een uitzonderlijke esthetiek."

Mechanisch bediende, aan de bovenkant opgehangen verborgen ventilatieopeningen werden in de vliesgevel ingevoegd ter hoogte van de tweede verdieping. Dit zorgt voor een natuurlijke ventilatie met behoud van een naadloze, vloeiende afwerking. De beglazingssystemen kregen allemaal een polyester poedercoating in twee kleuren – zilver van binnen en zwart van buiten, en zijn voorzien van helder, hoogwaardig gehard zonwerend glas.
Wicona leverde ook meer dan 1600 m² structurele beglazing voor de interne atria met het WICTEC 60FP systeem om 30 minuten brandwerendheid te garanderen. Ook verkrijgbaar in een 50 mm profiel, is deze optie volledig compatibel en niet te onderscheiden van de standaard WICTEC 50 en 60 vliesgevels voor een uniforme uitstraling, maar met een extra brandbeveiliging voor gevels, trappenhuizen, en glazen daken.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief