AMI wordt circulair

AMI wordt circulair

AMI voert op tal van fronten duurzame innovaties door.

Een cradle-to-cradle certificering, een betere verpakkingsmethode en een geoptimaliseerde aanlevering: AMI voert op tal van fronten duurzame innovaties door. De koers voor de toekomst is groen, stelt commercieel directeur Arthur de Ruiter: “We gaan concreet groeien op het gebied van MVO, circulaire bedrijfsvoering en duurzaamheid.”

 
Een mijlpaal, zo mag je het gerust noemen. In februari 2016 ontving AMI uit Lomm als eerste beslagfabrikant ter wereld een cradle-to-cradle certificering. Arthur de Ruiter ziet het als de kroon op een jaar dat voor AMI ook nog een paar andere highlights kende: “Behalve onze cradle-to-cradle certificering, werden we in juni leverancier van het jaar 2016 bij inkoopcombinatie Zevij-Necom. Voor die benoeming zijn we beoordeeld op onze duurzaamheid en op onze automatisering. Dit is een benoeming door marktpartijen, daaruit spreekt een groot vertrouwen in AMI door onze relaties.” 
2016 was ook het jaar waarin familiebedrijf AMI zijn 60-jarig bestaan vierde, met alle 80 man personeel en aanhang. Arthur de Ruiter kijkt dan ook positief op 2016 terug: “We konden het afgelopen jaar afsluiten met mooie groeicijfers en met goede vooruitzichten voor de toekomst. We zitten in een positieve flow. We merken dat de bouw weer aantrekt. En ook AMI groeit.”

Circulair
Bij die flow hoort de blik naar voren, onderstreept De Ruiter: “Duurzaamheid is voor AMI het grote thema van de toekomst. Met als eerste grote stap de cradle-to-cradle certificering in 2016.” AMI verkreeg die certificering dankzij een samenwerking met de Fontys Hogeschool in Eindhoven. De Ruiter: “Binnenkort onderzoekt een andere student van Fontys hoe AMI van de huidige 85% C2C certificering van ons assortiment kan groeien naar 100%, en hoe we van een Bronscertificering naar een Zilvercertificering kunnen komen.” 
Een eerdere Fontys-student keek naar de mogelijkheden van AMI op het gebied van de circulaire economie. Arthur de Ruiter: “AMI gaat in de toekomst concreet groeien op het gebied van MVO, circulaire bedrijfsvoering en duurzaamheid. Het certificeren is een eerste stap naar zo'n circulaire bedrijfsvoering, waarin we producten bijvoorbeeld na 30 jaar kunnen terugnemen en hergebruiken, recyclen of smelten om weer nieuwe  producten van te maken. Wij zien voor AMI een toekomst met veel aandacht voor MVO en duurzaamheid, gekoppeld aan de optimale inzet van twee van onze belangrijke eigenschappen: flexibiliteit en snelle levering.” 
Bij die stappen naar een circulaire bedrijfsvoering maakt AMI graag gebruik van de studenten van de hogeschool. De Ruiter: “Zij zijn in de toekomst onze nieuwe werknemers. De hogeschool is onze kweekvijver. ” 

“We gaan concreet groeien op het gebied van MVO, circulaire bedrijfsvoering en duurzaamheid.”

Meer informatie, beter toegankelijk
AMI ontwikkelt momenteel een nieuwe website. Met een frisse, nieuwe stijl en een belangrijke toegevoegde waarde voor AMI-klanten, stelt De Ruiter: “Je vindt er in een handomdraai alle productgegevens van onze AMI-producten, alle werktekeningen en alle montagehandleidingen. Plus een foto van alle producten, groot genoeg om te gebruiken in drukwerk zoals bijvoorbeeld een offerte.”
De website wordt gekoppeld aan de communicatie van AMI via LinkedIn en Twitter. De Ruiter: “Zo professionaliseren we onze datastroom verder. Voor onze klanten betekent dat; meer informatie, die beter toegankelijk is.”

Differentiëring van EAN-codes 
Aan het einde van dit jaar volgt ook de implementatie van nieuwe software bij AMI. Die software is voor intern gebruik, maar komt ook de klanten ten goede, licht De Ruiter toe: “Momenteel hebben we alleen productiestickers met EAN-code voor onze stuksverpakkingen. Straks kunnen we dat ook aanbieden voor onze doosverpakkingen en voor de overdoosverpakkingen. Voordeel voor de klanten is de differentiëring van de EAN-code. Daarmee realiseren we bij AMI een optimaal uitleverpercentage en beheersbare bedrijfsprocessen.” 

Modulair assortiment
Een nieuwe AMI-service is ook de uitbreiding van de verpakkingsmethodiek. Arthur de Ruiter: “Voorheen werden onze producten industrieel verpakt om ze onbeschadigd op de bouwplaats te kunnen leveren. Onder invoed van de bestelmogelijkheden bij webshops en de nieuwe filiaalstructuren in de ijzerwarenvakhandel, verlangen onze klanten tegenwoordig een andere manier van aanleveren – per stuk. Men wil soms maar 1 product per doos en een inhoud die per doos varieert. Leveren op maat dus. Wij springen daar op in, door onze producten modulair op te bouwen. We bieden schilden aan die niet meer specifiek voor voor- of achterdeur zijn, maar universeel. Als klant kun je nu voor zowel voor- als achterdeur zelf kiezen uit een oneindig knoppen- en krukkenassortiment. Je bent niet meer gebonden aan 1 knop of kruk.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.