Bewezen brandwerend

Bewezen brandwerend

De Firemax `ZR' van Duco Ventilation & Sun Control zet nieuwe standaarden. De roosters zijn brandwerend: 30 minuten bij plaatsing op glas, 90 minuten bij compacte kalfplaatsing. Met drie ventilatiestanden en akoestische isolatie als uitzonderlijke pluspunten én een compleet vernieuwd uiterlijk. Transparantie in prestaties biedt de de zekerheid van bewezen veiligheid.

“Je moet er niet aan denken dat er iets verkeerd gaat tijdens een brand doordat je het verkeerde rooster hebt gebruikt.” Richard Geraerts, verkoopleider Nederland voor Duco, ziet het in de bouw maar al te vaak fout gaan. “Brandveiligheid is voor veel mensen een grijs gebied. Tests zijn duur. In plaats van een compleet gevelelement te testen, stapelen marktpartijen soms de certificaten van de losse componenten van zo'n element. Dat geeft volgens Geraerts echter geen garantie. Een kozijn kan 30 minuten brandwerend zijn, als het glas of het rooster dat niet is, schiet het complete element tekort.

Esthetisch en prestatief
Tijdens de Bouwbeurs van 2009 introduceerde Duco als allereerste fabrikant een brandwerend rooster. Voor die tijd waren er simpelweg geen van zulke roosters voorhanden. Duco voorzag de noodzaak er van en ontwikkelde zo'n rooster: Firemax `ZR'. Inmiddels is er echter een en ander veranderd, zodat de fabrikant een nieuwe maatstaf zet met de splinternieuwe versie. Dat rooster is esthetisch weer helemaal bij de tijd en staat met bewezen prestaties aan de top van de markt. De Firemax `ZR' is er in twee varianten: eentje voor plaatsing op het glas, de ander voor compacte kalfplaatsing (op het kozijn, weggewerkt in het buitenblad van de gevel). De eerste variant bleek in test probleemloos 30 minuten brandwerend. Niet alleen van binnen naar buiten, maar zelfs van buiten naar binnen. Deze tweezijdigheid is een belangrijke troef in de almaar strenger wordende bouwregelgeving, verwacht Geraerts. De variant voor de compacte kalfplaatsing is zelfs tot 90 minuten brandwerend.

Compromisloos
De Firemax `ZR' is gebaseerd op Duco's Glasmax `ZR': “Een gekend goed rooster”. Deze Glasmax `ZR' situeert zich als susrooster tussen de basisroosters en de suskasten en biedt een goede basis voor de Firemax `ZR'. Het maakt het nieuwe brandwerende rooster bijvoorbeeld geluidwerend. Zo ben je in noodgevallen niet alleen verzekerd van brandveiligheid, maar in alledaagse situaties ook van akoestische isolatie. De Firemax `ZR' is ook compromisloos op het gebied van ventilatie. Waar andere brandwerende roosters vaak 15 liter lucht doorlaten, kent de noviteit van Duco standaard drie verschillende luchtdoorlaten, tot 21-29 liter. De roosters zijn trouwens allemaal maatwerk. Je bestelt ze exact op lengte en kunt daarbij ook de luchtspleet exact bepalen. Er zijn ook verschillende glasaansluitingen leverbaar, dus plaatsing op glas zal nooit een probleem opleveren.

Geen verstoppertje
Het belangrijkste van het nieuwe rooster vindt Geraerts de bewezen prestaties. “Duco is daar altijd heel transparant in. Bij ons kun je alle attesten en testresultaten verkrijgen. Wij zullen nooit verstoppertje spelen, daar is dit aandachtsgebied veel te belangrijk voor. Of je nu bouwer bent of opdrachtgever, bewoner of verhuurder… Op basis van ons advies ben je altijd verzekerd van een oplossing die niet alleen aan de regels voldoet, maar ook nog eens echt veilig is. Bovendien zien de roosters er goed uit en stellen ze evenmin compromissen aan ventilatie en akoestische isolatie. Eigenlijk precies zoals je van een Duco-product verwacht.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.