Bijzondere erkenning voor de RENSON® Panovista® Max

Bijzondere erkenning voor de RENSON® Panovista® Max

Renson blikt terug op succesvolle deelname Fensterbau Renson heeft alle redenen om tevreden en trots terug te blikken op Fensterbau Frontale. Van 16 tot 19 maart was de Belgische marktleider in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen prominent aanwezig op de internationale vakbeurs in Nürnberg. Vooral de drang naar innovatie en de wereldwijde expansie, konden er op heel wat enthousiasme rekenen. Getuige daarvan de bijzondere erkenning voor de Panovista Max.

Panovista Max valt in de prijzen
Al voor de 6e keer reikten de tijdschriften AIT en xia Intelligente Architektur op Fensterbau Frontale de Innovationspreis Architektur+ Fenster Tür Fasade uit. Doel is om architecten te inspireren met een uitgekiende selectie aan innovatieve producten van ontwerpers en fabrikanten uit de raam-, deur-en gevelbouwsector. Een 7-koppige jury bestaande uit architecten en ontwerpers verkoos de Panovista Max tot één van de vier winnende innovaties. Belangrijke criteria bij de beoordeling van de jury waren de functionaliteit, kwaliteit, intelligentie en de vele toepassingsmogelijkheden.
In totaal werden onder de 31 deelnemers 4 prijzen uitgereikt, waarvan de firma Hermann Otto Chemie GmbH met het product Uniglas-Fassade met de hoofdprijs aan de haal ging. De Panovista Max van Renson kreeg als één van de 3 runner ups een bijzondere erkenning.

Doekzonwering voor grote glas op glas hoekramen tot 2 keer 6m breed
Met de Panovista Max is Renson intussen al aan de tweede generatie doekzonwering voor glas op glas hoekramen toe. Daarmee zijn nog grotere afmetingen beschikbaar, tot 6m breed aan beide zijden en 3,4m hoog. Ook nieuw is de ritssluiting die beide doeken op de hoek aan elkaar koppelt bij het neerlaten. Daarmee bereikt de Panovista Max volgens DIN-EN 13561 de hoogste windklasse 3. 

Bij de Panovista Max zijn geen hinderlijke aluminium profielen of kabels zichtbaar in de hoek. Een gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat de beide zijden van het systeem tegelijk af- en opgerold worden en zorgen zo voor de gewenste zonwering, zonder daarbij in te boeten aan zicht naar buiten toe. De kast (150 x 155 mm) en zijgeleiders kunnen esthetisch weggewerkt worden in de gevel en zelfs de onderlat verdwijnt in de kast als de screen volledig opgerold is. 

Deze oplossing, die verplicht te combineren is met een ingebouwde windsensor, is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, particuliere woningen als projecten.

Terugblik op een succesvolle beurs
Onder de 796 exposanten uit 37 landen, oogstte Renson in hal 4 verder ook lof onder de vele internationale bezoekers met enkele opvallende terrasoverkappingen zoals de Skye (terrasoverkapping met roteerbaar en openschuivend lamellendak) en de Toscane (met vouwdak). 
Op het vlak van zonwering sprong naast de Panovista Max ook de Slidefix in het oog als unieke zijdelings openschuivende doekzonwering in het oog.
Met de combinatie van de Fixvent (Fixscreen doekzonwering en raamverluchting in één) met een rooster voor ventilatieve koeling werd op Fensterbau ten slotte een systeemoplossing voor een gezond binnenklimaat in de schijnwerpers gezet.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.