BUVA: functionaliteit, verwerkbaarheid en kwaliteit Kerntrekbeveiliging als nieuwe standaard

BUVA: functionaliteit, verwerkbaarheid en kwaliteit Kerntrekbeveiliging als nieuwe standaard

Sinds 1 januari is kerntrekbeveiliging verplicht voor nieuwbouwwoningen. Dit was al zo voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Recentelijk breidde BUVA het eigen drie sterren cilinderprogramma, speciaal ontwikkeld tegen kerntrekken, uit met de systeemcilinder 4500. Ook de 4500 bezit de drie kernkwaliteiten die BUVA zijn producten altijd meegeeft: functionaliteit, verwerkbaarheid en kwaliteit. 

Al sinds eind 2010 neemt het aantal inbraken met kerntrekken of cilindertrekken landelijk toe – reden om nu ook de regelgeving voor nieuwbouw aan te passen, meldt Jack Janssen, productmanager hang- en sluitwerk bij BUVA: “De stijging van het aantal inbraken door cilindertrekken heeft ervoor gezorgd dat kerntrekbeveiliging verplicht is gesteld bij woningen die onder het Politiekeurmerk Veilig Wonen worden gebouwd. Vorig jaar is hier de norm NEN5096-2012 ‘inbraakwerendheid van dak- en gevelelementen’ ook op aangepast, middels het wijzigingsblad A1:2015. Sinds 1 januari is het wijzigingsblad aangewezen in de Regeling Bouwbesluit 2012. Alle nieuwbouwprojecten van woningen waarvoor de bouwvergunning na 1 januari 2016 is aangevraagd, moeten nu dus voorzien zijn van kerntrekbeveiliging.”

Drievoudige bescherming
Deuren beveiligen tegen kerntrekken kan op twee manieren; met veiligheidsbeslag dat is uitgerust met een kerntrekbeveiliging, of door de inzet van SKG-gecertificeerde drie sterrencilinders. Jack Janssen: “Beide wegen leiden naar de huidige eis van een minimale weerstand van 15 kN tegen cilindertrekken.”
BUVA levert in de volle breedte beslag dat aan deze eis voldoet. Het standaardbeslag in de series 3400/3500/3600 en het Ergo-Nomic beslag van BUVA zijn compleet leverbaar met een kerntrekelement. Daarnaast biedt BUVA een productlijn aan van cilinders op drie sterrenniveau, inzetbaar als enkelvoudige woningcilinder maar ook toepasbaar in complexe sluitplannen. Jack Janssen: “De drie sterrencilinders zijn met name een oplossing bij aluminium en stalen deuren waar smalschildbeslag gemonteerd moet worden. Maar ook voor binnensituaties gelden steeds vaker aanvullende eisen op het gebied van inbraakwerendheid. Als kerntrekbeslag daar visueel niet aanspreekt, is de montage van een drie sterrencilinder een goed alternatief.”
BUVA breidde het eigen drie sterrencilinderprogramma (2003/6) recentelijk uit met de BUVA systeemcilinder 4500. Janssen: “Deze nieuwe cilinder heeft een drievoudige bescherming. Het bezit een gepatenteerde systeembescherming tot het jaar 2034, het heeft een onbeperkte merkbescherming èn is voorzien van een drievoudige kopieerbescherming. Zo heeft de systeemeigenaar de volledige regie over de eigen deur.”

Drie kernkwaliteiten
De BUVA-serie 2003/6 en de nieuwe cilinder 4500 bezitten de drie kernkwaliteiten die BUVA altijd meegeeft aan nieuwe producten. Jack Janssen: “Wij zijn doorlopend bezig om producten te ontwikkelen vanuit drie kernopdrachten: functionaliteit, verwerkbaarheid en kwaliteit. Die gebundelde kwaliteiten realiseren we in eerste plaats door goed te luisteren naar onze klanten; wat zijn hun ervaringen? Daarnaast volgen we onze producten in de markt; hoe doen ze het in de praktijk? BUVA heeft sinds twee jaar een Aftersales team dat alle opmerkingen en suggesties van klanten in beeld brengt en direct oplost. Alle trends die zich in praktijksituaties met BUVA-producten voordoen, worden onder de loep genomen door onze afdeling Productontwikkeling. Vanuit die kennis en input en vanuit ontwikkelingen in de regelgeving ontwikkelen we bij BUVA marktbrede oplossingen.”
Een goed voorbeeld van die aanpak is de nieuwe zelfstellende InLine sluitkom van BUVA. Janssen: “Dat is een innovatief product, volledig toegespitst op de bouwpraktijk en het terugbrengen van mogelijke faalkosten die kunnen ontstaan door werking van deur/kozijn. Het bedieningsgemak is verder vergroot. De werking van de deur wordt automatisch gecorrigeerd; zodoende is de wind- en waterdichtheid in combinatie met BUVA SolidSeal kaders uitstekend onder controle en ontstaat een goede binnenafsluiting.”

Hoogwaardig
Productontwikkeling vanuit de kernkwaliteiten functionaliteit, verwerkbaarheid en kwaliteit beperkt zich bij BUVA niet tot hang- en sluitwerk. Jack Janssen: “In 2016 gaan we volop ontwikkelen om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de vraag vanuit de markt naar kwalitatief hoogwaardige producten die voldoen aan alle eisen die door de markt en onze klanten worden gesteld. Dat geldt niet alleen voor hang- en sluitwerk; ook onze andere productgroepen, zoals woonhuisventilatie, BUVA-IsoStone onderdorpels, BUVA EcoHeat combiketels en hardglas ramen draaien honderd procent mee in ons ontwikkelingsproces.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief