Cursus 'Glasnormen voor bouwbedrijven'.

Cursus 'Glasnormen voor bouwbedrijven'.

Bouwend Nederland heeft in samenwerking met Kenniscentrum Glas een cursus Glasnormen voor bouwbedrijven ontwikkeld.

De cursus richt zich vooral op medewerkers in de functie van calculatie, werkvoorbereiding, projectleiding, kwaliteit en inkoop en zij die werkzaam zijn bij bouwbedrijven en betrokken zijn bij de voorbereiding, realisatie en nazorg van een bouwbedrijf.

Glas is een veelzijdig bouwproduct en wordt steeds meer toegepast in gevels en gebouwen. Kennis van glasnormen is noodzakelijk om te kunnen bepalen waar welke glasproducten moeten worden toegepast. Het aantal toepassingen van vlakglas en de functies die glas kan vervullen is immers zeer talrijk. Constructieve veiligheid, brandwering, inbraakwering en thermische isolatie zijn daarin bijvoorbeeld belangrijke aspecten met een grote invloed op de glaskeuzes die moeten worden gemaakt.

Doel
In deze eendaagse cursus krijgt u inzicht in een aantal belangrijke normen relevant bij het toepassen van vlakglas in een bouwwerk. Zo wordt er een fundament gelegd voor een goede calculatie en realisatie van een bouwwerk. Met die kennis wordt u ook een goede gesprekspartner van het toeleverende glasbedrijf.

Programma en werkwijze
Tijdens de cursus komen onderstaande onderwerpen aan de orde: Bouwbesluit, CE-markering en glas, Glastoepassingen en glasproducten (in relatie met Brandwering en Inbraakwering, Thermische isolatie en (Constructieve) veiligheid), Eurocode 1990/ Eurocode 1991, Betrouwbaarheid en NEN 2608. De cursus is theoretisch van aard maar met een praktische inslag/opzet. Er is uiteraard ruimte voor de inbreng van eigen praktijkvoorbeelden en vragen.

Voor wie
De cursus richt zich vooral op de functies calculatie, werkvoorbereiding, projectleiding, kwaliteit en inkoop, werkzaam bij bouwbedrijven en die betrokken zijn bij de voorbereiding, realisatie en nazorg van een bouwwerk..

Docent
Peter van Dijk, technisch adviseur en docent bij Kenniscentrum Glas

Meer informatie vindt u hier.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.