Deceuninck levert energiezuinigste kozijnen voor nul-op-de-meter woonwijk in Ermelo

Deceuninck levert energiezuinigste kozijnen voor nul-op-de-meter woonwijk in Ermelo

Nul-op-de-meter woonwijk Groevenbeek Noord in Ermelo is één van de eerste grootschalige woningbouwprojecten waarbij nul-op-de-meter is gerealiseerd. Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, verrichtte onlangs de feestelijke openingshandeling. Nul-op-de-meter houdt in dat de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat. Er wordt dus niet meer energie verbruikt, dan er wordt opgewekt. Deceuninck leverde de kozijnen voor dit ambitieuze project omdat de Zendow#neo Royal Premium kozijnen enorme hoge isolatie- en energieprestaties leveren en een fraaie vormgeving en een duurzaam karakter hebben.

Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V ontwikkelde en realiseerde het project, bestaande uit 39 woningen, in samenwerking met de gemeente Ermelo en diverse lokale partijen. “Deze woonwijk is uniek vanwege het isolatieconcept, de beperkte inzet van installaties, de opzet van de wijk en de interessante prijsklasse”, vertelt ontwikkelingsmanager Cris Zijlmans van Van Wijnen. “De keuze voor Deceuninck kunststof kozijnen was vooral vanwege hun hoge isolatie- en energieprestaties maar ook vanwege de uitstekende reputatie van Ploeg Kozijnen die de productie en montage van de Deceuninck Zendow#neo Royal Premium kozijnen voor zijn rekening nam.” Ploeg Kozijnen is een Deceuninck Preferred Partner en heeft veel ervaring met grootschalige bouwprojecten.

Super isolerend en uitermate duurzaam
De nieuwe Linktrusion-technologie biedt een alternatieve oplossing voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen en zorgt er bovenal voor dat de thermische prestaties significant verbeteren. Ze doen dit door enerzijds gebruik te maken van een thermische versterking in het kaderprofiel en anderzijds van continue structurele

glasvezels in het vleugelprofiel (82 mm). Het geheel is uitermate duurzaam en wind- & waterdicht. Samen met de uitstekende thermische en akoestische eigenschappen zorgt dit voor een superieure isolatie met zeer hoge energieprestaties. De nieuwste generatie Deceuninck Zendow#neo Royal Premium kozijnen overtreffen ruimschoots de energie-eisen die binnen het nieuwe Bouwbesluit van kracht zijn. Binnen dit project werd gekozen voor een vuilafstotende UV-bestendige folie in kleur 1019, zuiver wit. Ook vele andere kleuroplossingen zijn mogelijk.

Meer voordelen
Bovenop alle voordelen van de Deceuninck kozijnen die al zijn genoemd, zijn ook de bijzonder lage onderhoudskosten, de diverse technische Komo goedkeuringen, het fraaie design en de ruime kleurkeuze grote pluspunten. Fabrikant Deceuninck biedt ook een gegarandeerd gesloten circuit wat betreft de recycling van de kunststof kozijnen. “Oude kunststof kozijnen worden in onze recyclingfabriek in België volledig gerecycled tot nieuwe grondstoffen voor onze nieuwe kozijnen”, aldus Paul Jansen, Commercieel Directeur van Deceuninck in Nederland.

Met deze nieuwste generatie kozijnen realiseren de nieuwe bewoners van woonwijk Groevenbeek Noord straks een flinke besparing op de stookkosten. De Deceuninck Zendow#neo Royal Premium kozijnen zullen dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het nul-op-de-meter resultaat in de Ermelose wijk aan het einde van het jaar.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief