Deurbeslag van AMI als eerste ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerd

Deurbeslag van AMI als eerste ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerd

Venlo, 26 februari 2016 - AMI, producent van aluminium bouwbeslag uit Lomm, heeft het Cradle to Cradle Certified™ Bronze certificaat behaald. Vandaag heeft AMI het certificaat officieel in ontvangst genomen voor een groot deel van hun bouwbeslag. AMI is daarmee de eerste producent ter wereld die Cradle to Cradle (C2C) gecertificeerd deurbeslag kan bieden. Cradle to Cradle is het productcertificeringsprogramma dat bedrijven helpt bij het inzichtelijk maken en optimaliseren van 100 procent goede producten voor mens en milieu.

Voor de circulaire economie binnen de bouw wordt ketensamenwerking steeds belangrijker. Steeds meer organisaties en instanties maken zich hard om de uitputting van de aarde tegen te gaan. Zo ook het familiebedrijf AMI, dat sinds 1956 producent is van aluminium bouwbeslag. Onder begeleiding van EPEA Nederland heeft AMI zich ingezet om het Bronze C2C-certificaat te behalen. Maar liefst 85 procent van het gehele assortiment is gecertificeerd. AMI positioneert zich zo als koploper binnen de circulaire economie met een duurzame langetermijnstrategie, die inspeelt op grote socio-demografische trends zoals grondstofschaarste, gezonde werkplekken, het werken met gezonde materialen en de toenemende interesse in de herkomst van de producten.

Arthur de Ruiter, commercieel directeur bij AMI: “Duurzaam ondernemen zit in ons DNA. Sinds 1997 zijn wij ieder jaar opnieuw ISO-gecertificeerd en sinds 2014 zijn wij ook MVO-gecertificeerd. Gezamenlijk leggen wij continu de lat hoger om ons te blijven ontwikkelen en onderscheiden. Deze certificering is een mooie bekroning op ons harde werken en het vertrouwen van onze partners. Ik ben ontzettend trots dat wij met ons team op een verantwoorde manier voorop lopen op het gebied van duurzaamheid.”

Thijs Maartens van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute Europe heeft het certificeringproces dat AMI met EPEA heeft doorlopen gecontroleerd: “Met deze certificering committeert AMI zich om te zorgen dat de neveneffecten van het productieproces een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu. Wat ik bij deze certificering bijzonder vond om te zien, is de goede relatie die AMI heeft met haar klanten en leveranciers. Dit maakte het voor AMI een makkelijke oefening om alle leveranciers aan boord te krijgen voor het sluiten van deze kringloop. De organisatie bewijst dat integriteit en nauwe banden helpen bij de optimalisatie van het productieproces. Ik ben dan ook trots dat ik aan hen dit Cradle to Cradle certificaat heb mogen overhandigen.”

Wim van den Beucken, wethouder bij de gemeente Venlo, was ook aanwezig bij de certificering: “Venlo is de Cradle to Cradle stad van 2016. Als wethouder van de gemeente Venlo ben ik dan ook verheugd dat dit duurzaamheidsprincipe ook volop leeft binnen het bedrijfsleven. AMI weet als familiebedrijf al jaren op een verantwoorde manier vooruitstrevend te zijn en doet daar met deze certificering nog een schepje bovenop. Dit maakt AMI een goede partner voor een ieder die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.