Deventer Profielen toont op HoutPro+ nieuw muuraansluitprofiel

Deventer Profielen toont op HoutPro+ nieuw muuraansluitprofiel

Innovatief, oplossingsgericht en C2C geproduceerd; Deventer Profielen toont op de HoutPro+ beurs in Den Bosch een aantal opvallende noviteiten.

Innovatief, oplossingsgericht en C2C geproduceerd; Deventer Profielen toont op de HoutPro+ beurs in Den Bosch een aantal opvallende noviteiten, zoals een muuraansluitprofiel voor kozijnen en de nieuwe SPV-profielen met variabele voetconstructie. General manager sales Kees Verweel: “We zijn voor de houten-kozijnenindustrie altijd op zoek naar nog betere oplossingen en prestaties, of het nou gaat om levensduur, verwerking en montage of eisen door nieuwe regelgeving.”

Je ziet het er in de gevel misschien niet zo aan af, maar ramen en deuren zijn een complex samenspelvan materialen. Met een hoofdrol voor de dichtingen, stelt
Kees Verweel van Deventer Profielen uit Breda: “Ramen en deuren zijn de zwakke schakel in de gevel. De dichting bepaalt in hoge mate de prestaties die van ramen en deuren verlangd worden lucht- en waterdichtheid, UV, akoestiek, intensief gebruik. Het profiel krijgt heel veel voor zijn kiezen.”
Deventer Profielen maakt die dichtingen voor een bouwindustrie die de laatste jaren steeds vaker vraagt om garanties vooraf. Verweel: “Tegenwoordig moet alles van tevoren al bewezen worden.” Ook bij Deventer Profielen, onderdeel van de Roto Frank Groep, komen steeds vaker vragen over prestaties van profielen. Verweel ziet ze met vertrouwen tegemoet: “Wij hebben voor al onze producten testrapporten die de prestaties van onze producten staven.”

Hernieuwde SPV-dichtingen
Tot die producten behoort ook de nieuwe SPV-dichting met variabele voetconstructie. De SPV-dichtingen zijn ontwikkeld als oplossing voor een veelvoorkomend probleem in de houten kozijnenindustrie, verklaart Verweel: “We hebben de SPV-dichting bedacht als antwoord op de Mu-toleranties van de verf die de groefbreedte kanbeïnvloeden, en de natuurlijke eigenschappen van het hout. Dankzij de variabele voet van de SPV-dichting, kun je de dichtingvoet altijd eenvoudig in de groef plaatsen. Het lijkt onbenullig, maar op de werkvloer merk je het verschil. De SPV-serie is leverbaar voor sponninghoogten 12, 15 en 18 mm, eventueel voorzien van schildersfolie. De SPV-dichtingen zijn op de HoutPro+ beurs te zien op de Deventer Profielen- stand Diezehal 4200.

Nieuw muuraansluitprofiel
Daar kunnen bezoekers ook het muuraansluitprofiel voor kozijnen zien dat Deventer Profielen kortgeleden ontwikkelde. Opnieuw een praktische oplossing voor een veelvoorkomend probleem in de branche, stelt Kees Verweel: “Ons muuraansluitprofiel past helemaal in ons strevenom circulair en demontabel te bouwen. We hebben dit profiel samen met een timmerfabriek ontwikkeld als alternatief voor de schuim- en tapedichtingen die normaal gesproken gebruikt worden voor de dichting tussen kozijn en binnenspouwblad. Deze oplossing levert veel tijdwinst op en kozijnen zijn uitstekend te demonteren in de toekomst, een belangrijke voorwaarde bij circulaire ontwerpen.”
De eerste ervaringen met het muuraansluitprofiel heeft Deventer Profielen al, opgedaan in een bouwproject in Arnhem. Verweel: “Daar is het getest en het bezit de hoogste klasse luchtdichtheid.”

Laskader
En dan zijn daar ook nog de laskaders – een specialisme van Deventer Profielen. Verweel: “Om de dichting bij de hoeken van een raam of deur goed uit te voeren, kun je kiezen voor knippen – maar dat vraagt specifiek gereedschap, vaardigheid en kost relatief veel tijd. Een slecht geknipte hoek is een potentieel water- of luchtlek.
Als oplossing leveren wij laskaders, die we op maat lassen voor de verwerker. Dat product past naadloos in de huidige bouwindustrie, die steeds hogere prestaties én garanties op die prestaties vraagt. Wie garanties op die hoeken wil, kan bij ons terecht voor onze laskaders – op maat, met garanties. Dat maakt dit product van toegevoegde waarde voor de Nederlandse markt.”

C2C-Silver
Deventer Profielen is een bedrijf dat cradle to cradle hoog in het vaandel heeft staan. Sinds kort is men in Breda ‘C2C-Silver’ gecertificeerd. Verweel: “We hebben vanuit onze Basic-certificering in één keer de Silver-certificering ontvangen – Bronze hebben we overgeslagen. Wat betreft materiaal, energiemanagement en MVO zijn we nu
Silver gecertificeerd, op het gebied van water al Platinum. In onze producten zitten – aantoonbaar – geen chemische bestanddelen die gezondheid en milieu kunnen schaden. Dat maakt ze uitstekend herbruikbaar in de toekomst.”
Relaties waarderen dat Deventer Profielen kiest voor C2C. Verweel: “We hebben enige jaren geleden de stap gezet om uitsluitend te produceren met gezonde herbruikbare materialen en ons water- en energieverbruik continu te verbeteren. Onze producten passen hiermee binnen het gedachtegoed van de circulaire economie. Wij willen als organisatie bijdragen aan een betere toekomst en verantwoord dichtingsprofielen produceren die beantwoorden aan alle eisen van de markt.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.