Duco toont tal van innovaties

Duco toont tal van innovaties

Op Polyclose Gent en GEVEL Rotterdam 2020

Tijdens Polyclose en GEVEL 2020 presenteert Duco Ventilation & Sun Control innovaties die de bouw helpen om aan BENG te voldoen en die vanwege hun design interessant zijn voor architecten. De specialist in ventilatie en zonwering speelt met deze noviteiten in op de almaar strengere eisen die gesteld worden aan de schil van (bijna) energieneutrale gebouwen. Bovendien is het voor de architect een constante uitdaging om op zoek te gaan naar oplossingen die functionaliteit koppelen aan esthetiek.

Vanaf 1 juli 2020 wordt BENG actueel. Bij Duco bespeuren ze in de markt een groeiende behoefte aan duidelijkheid. Richard Geraerts, verkoopleider Nederland bij Duco, wordt steeds vaker als gastspreker gevraagd om aan de bouwsector uit te leggen wat de consequenties zijn van BENG. “Dat is natuurlijk heel eigenaardig”, merkt Geraerts op. “Een fabrikant die aan de bouw uitleg moet geven over regelgeving.”
BENG is een uitdaging voor de hele bouwkolom. Het vraagt een andere manier van ontwerpen én een andere manier van bouwen. Geraerts: “Als leverancier zijn wij daarop ingesprongen door vroeg in bouwtrajecten samen op te trekken met de bouwer om het juiste ventilatierooster te adviseren. Daarnaast biedt Duco zonweringsystemen aan die zonder energieverbruik zorgen voor een hoog koelrendement. Bij nul-op-de-meterprojecten wordt heel goed gelet op comfort en gebruiksgemak, maar aan de problematiek van oververhitting in de woning gaat men vaak voorbij. Doekzonwering of architecturale zonwering is dan een duurzame oplossing.”

Doekzonwering tegen oververhitting
Wat betreft doekzonwering heeft Duco heel wat in petto tijdens Polyclose en GEVEL 2020, aldus Richard Geraerts. “Zo kreeg de DucoScreen Front 150 CAP een nieuwe, solide motor. Dit buitenzonweringsysteem met uitvalarm vormt de perfecte oplossing in de strijd tegen oververhitting. Voor gevels met grote glaspartijen is er de DucoScreen Front 150 in stormvaste FIX-uitvoering met een hoogte- en breedtemaat van zes meter. Een degelijk zonweringsysteem zorgt voor een daling van de gemiddelde temperatuur tot 12 procent.”

Ventilatie en doekzonwering in één
Op Polyclose toont Duco een nieuwe generatie ventilatieroosters. De DucoTwin 120 en de TronicTwin 120 kregen een grondig update, met onder meer een volledig nieuwe binnenkap. Richard Geraerts. “De ponsingen voor de luchttoevoer zijn vervangen door een strak aluminium binnenrooster die de verse lucht naar boven werpt. Op het vlak van esthetiek maakt het product hierdoor een grote sprong voorwaarts.”

Architecturale lamellen met led
“Wie een architecturale oplossing zoekt is tijdens GEVEL op onze stand aan het juiste adres”, gaat Geraerts verder. Op de beursvloer presenteert Duco de architecturale zonwering DucoSun Cubic Design, voorzien van led-strips die zijn geïntegreerd in het aluminium profiel. Richard Geraerts: "Deze architecturale zonwering is te combineren met lamellen van verschillende diktes. In beweegbare opstelling is de zonwering tot 360 graden draaibaar. In ons nieuw bedrijfsgebouw in Veurne komen de DucoSun Cubic Design lamellen binnenkort aan de gevel, met daarin onze bedrijfsnaam verwerkt. Zo wordt onze zonwering reclamedrager en pr-instrument.”

Onzichtbaar kaderprofiel
Duco introduceert tijdens GEVEL ook de nieuwe schuifpanelen DucoSlide Wood Vertical. Geraerts: “Deze houten schuifpanelen met verticale lamellen hebben een strak design dankzij het onzichtbare kaderprofiel. De panelen, gemaakt uit duurzaam Western Red Cedar, kunnen motorisch worden aangedreven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om BiFold of dubbele QuadraFold vouwpanelen toe te passen.”

Optimale wering van zon en hitte
In Rotterdam toont Duco ook DucoSlide LuxFrame XXL. Deze schuifpanelen hebben vleugelvormige Ellips 150-lamellen en kunnen hoogtes tot 6 meter aan. Geraerts: “Dankzij een hellingshoek van 45 graden bereik je met DucoSlide LuxFrame XXL een optimale wering van zowel hitte als lichtinval.” Net als de DucoSlide Wood Vertical schuifpanelen kan deze zonwering met de hand of elektronisch bediend worden.

Meer informatie? Kijk op duco.eu
Duco Ventilation & Sun Control NV
Handelsstraat 19
B-8630 Veurne
Tel. 0032 – 58 33 00 33
ww.duco.eu

Deze Close-Up staat in de Raam en Deur editie 6-2019

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief