DucoScreen Front 150

DucoScreen Front 150

De DucoScreen Front 150 is een nieuw extern doekzonweringsysteem van Duco Ventilation & Sun Control dat zich uitstekend leent voor toepassing aan de gevel van moderne, energie-efficiënte architectuur zoals passiefbouw. Het zonweringsysteem laat zich eenvoudig vanaf de buitenzijde in de spouw plaatsen en draagt bij aan een reductie van de koellast tot wel 30%. 

Energieneutraal en luchtdicht bouwen, nul-op-de-meter; de focus van de bouwkolom op energie-efficiënt bouwen zal niemand zijn ontgaan. Aanhakend op die ontwikkeling brengt Duco Ventilation & Sun Control de DucoScreen Front 150 op de markt. De nieuwkomer in het gamma ‘onzichtbare’ doekzonwering van Duco heeft enkele kwaliteiten die het product bij uitstek geschikt maken voor bijvoorbeeld passiefbouw, zo licht de Verkoopleider Nederland van Duco Richard Geraerts toe: “Er wordt in de huidige bouw sterk gekeken naar de energetische prestaties van de schil. Isoleren en luchtdicht bouwen zijn belangrijke instrumenten om energie-efficiënte gebouwen te realiseren. Dat is een goede zaak. Maar ik vind dat er ook gekeken moet worden naar comfort. Daar heeft zonwering een belangrijke functie. Bij luchtdicht bouwen is het niet langer de vraag hoe warmte in een gebouw wordt vastgehouden, maar wel hoe oververhitting tijdens warmere periodes kan worden voorkomen. Externe zonweringsystemen kunnen daarin een significante rol vertolken; zij reduceren op een natuurlijke en energiezuinige manier de opwarming van gebouwen en verlagen de koellast tot wel 30%.”   

'Onzichtbaar'
Om aan te sluiten op de nieuwe manier van bouwen in de passiefbouw, ontwikkelde Duco de DucoScreen Front 150 als een systeem dat volledig vanaf de buitenzijde in de spouw geplaatst kan worden. “De gemotoriseerde DucoScreen Front 150 heeft een hoogte van slechts 150 mm, waardoor het systeem makkelijk in de spouw te plaatsen is. Daarnaast is de DucoScreen Front 150 ook eenvoudig te onderhouden,” aldus Richard Geraerts.Niet onbelangrijk voor architecten en opdrachtgevers die waarde hechten aan esthetiek: de DucoScreen Front 150 is in de gevel even 'onzichtbaar' als de populaire DucoTwin 120 die Duco Ventilation & Sun Control in 2008 op de markt bracht.Het buitendoek van de DucoScreen Front 150 kan zowel aan de raamzijde als aan de buitenzijde afrollen. Naast de standaardversie met een doekbuis van ø 63 mm is de DucoScreen Front 150 ook beschikbaar in een stormvaste FIX-uitvoering met een doekbuis van ø 78 mm. In de geleiders van de stormvaste uitvoering is een profiel aangebracht dat samen met een 'ritssluiting' op het doek zorgt dat de zonwering aan de zijden gesloten is. Met de stormvaste uitvoering zijn maximale doekmaten haalbaar van 4 x 3 m (b x h).

Bouwkundige Integratie
Met het nieuwe zonweringsysteem levert Duco ook de vertrouwde advisering en begeleiding, meldt Richard Geraerts: “De meestgestelde vraag rondom de DucoScreen Front 150 is: hoe integreer ik het in mijn bouwkundige constructie? We hebben een aantal standaarddetails, maar we weten allemaal dat in de bouwpraktijk veel zaken niet standaard zijn. Mede daarom zitten wij al het liefst aan het begin van een bouwtraject aan tafel om mee te denken over een project, en optimaal te kunnen adviseren over de mogelijkheden en de integratie in de schil.”

Een traditie van innoveren
Duco Ventilation & Sun Control is in Europa toonaangevend fabrikant van totaaloplossingen op het gebied van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen. Producten worden in eigen huis ontwikkeld.  Daarnaast zet het Belgische bedrijf uit Veurne sterk in op zijn eigen R&D-afdeling om steevast te blijven innoveren. In Nederland bieden negen Duco-adviseurs ondersteuning door informatie en advies te geven over de diverse producten en hun toepassing, en dit op het gebied van woning- en utiliteitsbouw in nieuwbouw en renovatie.  De DucoScreen Front 150 staat in een lange traditie van innovatieve producten, aldus Richard Geraerts: “In 2005 maakte Duco Ventilation & Sun Control voor het eerst een product dat ventilatie en zonwering combineerde: de DucoTwin 50, die dat jaar op de Bouwbeurs in Utrecht meteen de Nederlandse Bouwprijs kreeg. Daarop volgden in sneltreinvaart nieuwe ontwikkelingen, waaronder de DucoTwin 120 in 2008, een product waar architecten echt om verlegen zaten, want het bood niet alleen die combinatie van natuurlijke ventilatie en zonwering, maar het was ook nog eens nauwelijks zichtbaar in de gevel.”De DucoTwin 120 is nog steeds een succesvol product, maar de DucoScreen Front 150 is een nieuwkomer die helemaal is toegesneden op de eisen en wensen van nu. Wie de DucoScreen Front 150 in een praktijktoepassing wil zien, kan afreizen naar Kampen, waar het zonweringsysteem is ingezet in een groot verzorgingshuis. Een volgend project in Limburg is inmiddels in uitvoering. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.