Eerste paal grootste kunststof kozijnen fabriek van Nederland

Eerste paal grootste kunststof kozijnen fabriek van Nederland

Als alles conform planning loopt, zal de nieuwe fabriek eind dit jaar gereed zijn. 

Op bedrijventerrein de Hemrik in Leeuwarden verrijst de grootste kunststof kozijnenfabriek van Nederland. Vorige week is de eerste paal geslagen. 

Europrovyl is nu gevestigd in het Friese Augustinusga. Gezien de stijgende vraag naar kunststof kozijnen en onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden op de huidige locatie, wordt in Leeuwarden een nieuwe fabriek gerealiseerd die ruimte biedt aan een compleet nieuw machinepark. De huidige productielocatie beslaat ca. 3700 m2. Met 8200 m2 wordt de nieuwe fabriek meer dan twee keer zo groot. Met een productiecapaciteit van ca. 1200 kozijnen per week wordt het de grootste kunststof kozijnen fabriek van Nederland. 

Europrovyl verwacht dankzij de nieuwe fabriek verder te kunnen groeien en haar marktpositie te versterken. Het bedrijf produceert sinds 1970 kunststof kozijnen voor de woningmarkt. Als partner van een groot aantal aannemers is Europrovyl een belangrijke toeleverancier in de nieuwbouw. Maar de kozijnenproducent heeft ook een sterke positie in de renovatie- en vervangingsmarkt. Met bijna 50 jaar ervaring en dankzij een aantal innovatieve oplossingen heeft Europrovyl bijgedragen aan de toename in toepassing van kunststof kozijnen in de woningbouw. 

Met de verhuizing naar Leeuwarden wil Europrovyl meer synergie creëren met MBO en HBO opleidingen. Naast het bieden van stageplekken en traineeships voor studenten van technische opleidingen, wil het bedrijf ook graag haar kennis en ervaring delen op het gebied van duurzame productie. 

De volledige geautomatiseerde hightech productiestraat is zowel met het oog op de fabricage van grote volumes ontwikkeld als ook energiezuinig. Ook voor recycling en het hergebruik van grondstoffen neemt Europrovyl haar verantwoordelijkheid. Daarvoor wil het bedrijf graag samenwerken met regionale partners en lokale kennisinstituten om gezamenlijk actief bij te dragen aan een circulaire economie.

Neem hier een abonnement op Raam en Deur, ontvang het blad 6 x per jaar en blijf als eerste op de hoogte van al het nieuws.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.