Fensterbau Frontale breidt programma verder uit

Fensterbau Frontale breidt programma verder uit

Kozijn-, deur- en gevelbeurs trekt specialist naar Nürnberg

De lat ligt hoog voor Fensterbau Frontale, de internationale vakbeurs die van 21 tot en met 24 maart in het Messezentrum in Nürnberg wordt gehouden. Na de record-editie van 2016 moet de toonaangevende beurs op gebied van ramen, deuren en gevels nu meer dan 110.000 bezoekers trekken om als nieuwe ‘Rekordveranstaltung’ de boeken in te gaan. Aan het aanbod zal het niet liggen, zo laat de organisatie weten. Het tweejaarlijkse vakevenement trekt vele specialisten van over de hele wereld naar de beursvloer. Kozijnenbouwers, glaszetters, verwerkers, timmerlieden, architecten en handelaren laten zich uitgebreid informeren door de ruim 800 exposanten uit bijna 40 landen. Daarmee is het aanbod al groter dan twee jaar geleden toen de beurs 794 exposanten telde.

Kennisdeling
Maar de beursorganisatie wil het succes niet alleen laten afhangen van aantallen. Daarom wordt dit jaar het ‘Fensterbau Frontale Forum’ geïntroduceerd. In hal 3A is daarvoor een arena ingericht waar gedurende alle beursdagen een lezingenprogramma wordt verzorgd. Daar komen verschillende thema’s, ontwikkelingen en innovatieve technieken in korte keynotepresentaties aan bod, zoals digitalisering en automatisering in handwerk, gebouwautomatisering, veiligheid en praktijktips voor de vakman en verwerker. Met deze kennisdeling moet de beurs nog aantrekkelijker worden voor zowel bezoeker als exposant.

Netwerken
Nieuw is ook de Fensterbau Frontale Lounge. Hier kunnen bezoekers netwerken en zaken bespreken of gewoon even rustig bijkomen van de indrukken die ze in de hallen opgedaan hebben. Op de beurs is eveneens aandacht voor de arbeidsmarkt. Via het
digitale JobBoard in de Lounge kunnen werkgevers openstaande vacatures aan het aanwezige publiek presenteren. En kandidaten kunnen ter plekke solliciteren op de functies. Daarmee heeft de 2018-editie volgens organisator Messezentrum Nürnberg alle ingrediënten om de eerdergenoemde records te breken.


Uitgebreid ‘Fachprogramm’
Fensterbau Frontale kent ook dit jaar een uitgebreid Fachprogramm met workshops, prijzen, begeleide beursrondleidingen en demonstraties. Zo wordt woensdag 21 maart voor de zevende keer de Innovationspreis Architektur+ Fenster Tür Fassade uitgereikt. Tevens wordt de ‘MeisterAward’ uitgereikt aan talentvolle vakspecialisten. Speciaal voor architecten vindt voor de negende keer het Forum Architektur Fenster Fassade plaats. Met ‘hoogwaardige en exclusieve’ presentaties worden bezoekende architecten bijgepraat over trends en ontwikkelingen in de architectuur in relatie tot ramen, deuren en gevels.


Digitalisering
Veel aandacht op de beursvloer en in het kennisprogramma is er voor digitalisering en automatisering van ramen, deuren en toebehoren. “We hebben gemerkt dat er binnen de branche grote terughoudendheid blijft bestaan tegenover digitale toepassingen.
Terwijl met een eenvoudig plan en producten als sensoren, besturingsmechanismen en eenvoudige software ramen, deuren en bijvoorbeeld zonwering snel te automatiseren zijn. Daarin kan de branche grote stappen zetten en tijdens speciale demonstraties
worden die mogelijkheden getoond”, aldus de organisatie.Fensterbau Frontale 2018
Wanneer: 21-24 maart
Waar: Messezentrum Nürnberg (D)
Openingstijden: woensdag 21 t/m vrijdag 23 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Zaterdag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.