Gebruiksvriendelijk online toegangsbeheer

Gebruiksvriendelijk online toegangsbeheer

Persoonlijk maatwerk van Mauer. Meedenken, goed luisteren naar de klant en met persoonlijke begeleiding 

 

Meedenken, goed luisteren naar de klant en met persoonlijke begeleiding en productkennis een passende oplossing bieden, dat is waar Mauer zich al jaren sterk voor maakt. Met deze aanpak kan Mauer projecten rondom elektronische deurbeveiliging uitstekend oppakken en begeleiden. Met een eigen fabriek en engineeringafdeling in Varna (Bulgarije), is Mauer in staat om zich te blijven ontwikkelen op het gebied van deurbeveiliging.

De ontwikkeling van producten in eigen huis resulteerde in 2013 in de presentatie van een uniek elektronisch toegangsbeheersysteem: ELLocks® online met software in de Cloud. De zeer gebruiksvriendelijke software hoeft niet te worden geïnstalleerd op een PC, maar is direct te gebruiken na het inloggen in de eigen Cloud. 
Ervaringen van gebruikers worden verwerkt in de permanente doorontwikkeling van ELLocks® online. Account Manager Christopher van Riessen van Mauer Nederland: “Al die productontwikkelingen zijn afgestemd op de eindgebruikers. Die delen hun ervaringen met ons, waardoor we de software continue kunnen updaten. De gebruikers profiteren hier weer van, omdat men altijd de nieuwste (Cloud-)versie gebruikt.”

Veilig, eenvoudig, gebruiksvriendelijk
ELLocks® online van Mauer is veilig, eenvoudig te implementeren en buitengewoon gebruiksvriendelijk. 
Mede op basis daarvan koos ook zorginstelling Zorgstroom in Middelburg recent voor elektronisch toegangsbeheer met ELLocks® online. Jan Maas van Zorgstroom: “Belangrijkste reden voor de keuze van ELLocks® online is de toepasbaarheid van het systeem op meerdere locaties zonder lastige installatieprocedures. Terwijl het beheer op verschillende niveaus centraal is te doen. Eventuele toekomstige uitbreidingen zijn hierdoor eenvoudig te implementeren binnen bestaande en/of nieuwe panden.” 

Advies en ondersteuning
Mauer nam de wensen van Zorgstroom zorgvuldig onder de loep. Daarbij lag de nadruk niet alleen op beheer en gebruik, maar ook op het invullen van overige wensen. Christopher van Riessen: “Onderscheidend is dat Mauer het volledige pakket aanvult met advies en ondersteuning. Wij kunnen op verzoek meekijken met de klant en bij vragen en problemen onmiddellijk assisteren. Wij denken mee, al bij het eerste advies èn tijdens het gebruik.” 
Zorgstroom liet ELLocks® online plaatsen in een bestaand verzorgingstehuis met circa 100 woningen. De centrale entree kreeg een bekabelde ELLocks® Mifare® wandlezer en de woningen werden voorzien van een elektronisch krukgestuurd ELLocks® beslag. Christopher van Riessen: “De woningdeuren zijn bekleed met verschillende folies, waardoor ze lijken op ouderwetse voordeuren, die bewoners makkelijker herkennen als hun eigen deur. Voor de bewoners een vertrouwd gevoel.” 

Lage beheerskosten, optimaal gemak
Voorheen was bij Zorgstroom de toegang met mechanische sleutels en cilinders georganiseerd. Binnen de zorginstelling was sprake van veel mechanische mutaties en men was op zoek naar lagere beheerskosten. In 2015 volgde een verbouwing en Zorgstroom greep de gelegenheid aan om te upgraden naar elektronisch toegangsbeheer. Van Riessen: “Door de kabelloze montage van de beslagen en de gratis software in de Cloud konden wij voorzien in de wensen van de eindgebruiker, met een sterk product dat lagere beheerskosten combineert met optimaal gebruiksgemak.” 

“Onderscheidend is dat Mauer het volledige pakket aanvult met advies en ondersteuning".

Implementatie
Mauer regelt ook de volledige implementatie van ELLocks® online ter plaatse. De projectmanager van Mauer voert op locatie een meting uit en bepaalt welke en hoeveel componenten nodig zijn voor een goed dekkend draadloos netwerk. Voor het draadloze netwerk plaatst Mauer tenminste één coordinator en indien nodig repeaters om een zwak signaal te ondersteunen. Dit zorgt voor een juiste verzending van alle data binnen het elektronisch toegangssysteem. Van Riessen: “Die coördinator kun je vergelijken met een Wi-Fi-router. Aangesloten op het (inter-)netwerk, zorgt deze voor de communicatie tussen de beheersoftware en de elektronisch gecontroleerde deuren. Ook dat is een facet van eenvoudig beheer en optimaal gebruikersgemak.”

Intuïtief beheer
Het samenvoegen van alle wensen en technische specificaties resulteerde in het ouderencomplex van Zorgstroom voor een optimale implementatie van het gewenste toegangssysteem. Van Riessen: “De batterijstatus van de beslagen is online altijd inzichtelijk. Wanneer er een onverwachte batterij-uitval is, kunnen de batterijen tijdig vervangen worden.” Ook de gebruiksvriendelijkheid is verder geoptimaliseerd, aldus Van Riessen: “De website waarmee men ELLocks® online beheert, wijst zich vanzelf. Het beheer werkt intuïtief en eenvoudig, zodat mutaties snel en eenvoudig zijn door te voeren. Dat is belangrijk, want dat geeft rust binnen een organisatie.” 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.