Gemakkelijk en multifunctioneel

Gemakkelijk en multifunctioneel

AXA’s Oyster is een 3-in-1-product. Het is een kierstandhouder, een raamsluiting en een kindbeveiliging, annex doorvalbeveiliging. De AXA Oyster is een roestvaststalen product uit de eigen R&D-keuken van de fabrikant uit Veenendaal. Hij is inbraakwerend, kindveilig, ventileert, klappert niet en laat zich gemakkelijk monteren. Hij is zo sterk dat hij in zijn eentje de meeste ramen al met twee SKG-sterren beveiligt.

AXA’s Oyster kan buitendraaiende (achter)deuren en ramen op een kier houden. En dan wel zo dat hij niet rammelt en ook nog inbraakwerend is. Door de tweestapsbediening voldoet het product niet alleen aan de PKVW-eisen, maar is het meteen ook kindveilig. Zo bied je als raam- en kozijnenbouwer je opdrachtgever meteen een kindveilige sluiting voor ramen en deuren. In gesloten toestand en in de kierstand moeten twee specifieke handelingen achtereenvolgens verricht worden voor het ontgrendelen. Dit zorgt er tevens voor dat inbrekers hem onmogelijk kunnen manipuleren, zelfs niet in open toestand. De schroeven zijn vrijwel onbereikbaar en daarnaast zo lang dat ze door de kier niet van buitenaf uit te draaien zijn.

Snel en gemakkelijk monteren
Hoe werkt ‘ie nu? Je monteert de AXA Oyster verticaal in plaats van de gangbare kierstandhouders. Daardoor blijft hij altijd mooi binnen het kozijn. Door het veermechanisme kun je jezelf nooit per ongeluk buitensluiten. Gangbare deur- en raamsluiters worden wel eens op zijn kop gemonteerd om te voorkomen dat de hond of kat ze per ongeluk sluit. Bij de AXA Oyster kan dat niet. Het gepatenteerde veersysteem werkt in de maximale Silence ventilatiestand als een demper en voorkomt dat het raam in zijn eindstand gaat rammelen in de wind. De veer houdt de sluiting steeds op spanning en zorgt dat hij achter het slotje valt. Zeer kindveilig. Bijkomend voordeel is de montagevrijheid. Een werking of verzakking van het raam in het kozijn van 3 tot 4 mm kan de Oyster probleemloos opvangen. Slobgaten maken hem verder afstelbaar bij de montage. Samen met de veer, maakt dat de AXA Oyster vergevingsgezind bij montage. De befaamde vijfde schroef van de gangbare sluiters is bovendien bij de AXA Oyster niet nodig. Dat scheelt lastig schroefwerk. Daarnaast verkleinen de gekozen schroefposities het risico op glasbreuk.

Sterk als een oester
De AXA Oyster is bovendien sterk als een oester. In referentietests is deze 2x zo sterk gebleken als gangbare raamsluitingen en ongeveer 1,5x zo sterk als de nieuwe raamsluiting 3329. Dat maakt dat de AXA Oyster op een raam zelfstandig sterk genoeg is voor twee SKG-sterren plus de aanvullende SKG-eis met het vinkje. Dat scheelt dus twee raamsluiters en een uitzetter die voorheen nodig waren voor die mate van inbraakwerendheid. Dat maakt de AXA Oyster geschikt voor ramen van 180 x120 cm, een gigantisch raamoppervlak!. Als je dan weet dat een product maximaal 90 cm van de kant mag zitten, kun je hem op een kleiner raam vrijwel aan de onderzijde zetten. Dat maakt hem veel makkelijker te bedienen dan de sluiters die in het midden – en dus hoger – op het raam horen.  Doordat je de AXA Oyster sluit met de druk van je handpalm, druk je het raam als met een hefboom in de gesloten stand. Zeker bij vervormde ramen is dat een veel natuurlijker beweging dan het duw- en trekwerk bij een andere raamsluiter.

Drie-in-één
Al met al biedt de AXA Oyster dus een unieke combinatie van drie functionaliteiten in één product. Op een voordelige manier. Het product is snel en eenvoudig te monteren én vervangt in zijn eentje drie andere producten voor dezelfde inbraakwerendheid. En dan krijg je de kindveiligheid er nog eens extra bij!

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.