Het houten kozijn van 1980 is dood, leve het houten kozijn!

Het houten kozijn van 1980 is dood, leve het houten kozijn!

Houten kozijnen hebben we mega-doorontwikkeld, toch zijn maar weinig mensen zich hier van bewust.

We zijn toch geen cassettebandje meer?

We zijn geen Raiders, we zijn Twix. We zijn geen 3210, we zijn een S9. We zijn geen Free Recordshop, we zijn Spotify. We zijn geen peertje, we zijn led. We zijn geen Atari, we zijn een Xbox One X. We zijn geen VHS, we zijn Netflix. We zijn geen post, we zijn email. We zijn geen gulden, we zijn een Bitcoin. We zijn geen zwart-wit, we zijn Qled. We zijn geen mayo, we zijn Joppie. We zijn geen grote Bosatlas, we zijn Wikipedia. We dansen niet op de Macarena, maar op Calvin Harris. We zijn geen landkaart, we zijn Garmin.

 
De indrukwekkende transformatie van houten kozijnen
Dus. Je begrijpt waarschijnlijk wel waar ik naartoe wil... Houten kozijnen van nu. En de prachtige transformatie van het houten kozijn, die nog te veel mensen niet meegekregen hebben.

Houten kozijnen hebben we mega-doorontwikkeld, toch zijn maar weinig mensen zich hier van bewust.
Laat ik je daarom even pakweg 40 jaar meenemen op tijdreis naar het houten kozijn van nu. Anno 2018!

 

Rottende kozijnverbindingen is echt iets uit de vorige eeuw
Houd eens op ons (timmerfabrikanten) af te rekenen op prestaties uit het verleden! Het meest kwetsbare onderdeel van het kozijn (de hoek- en tussenverbinding) is volledig aangepast. We gebruiken geen houtlijm meer, maar supersterke kitlijm die flexibel blijft. Je kunt er praktisch een olifant mee tegen het plafond plakken (niet echt doen he, je krijgt ‘m er niet meer af!). Rottende verbindingen horen dus tot een ver verleden, tussen de cassettebandjes en Raiders. Dat je het weet.

Je hoeft echt niet meer steeds je trapje op met je pot verf en kwast
Denk jij ook nog steeds dat je houten kozijnen zo vaak moet schilderen? Ook iets van de vorige eeuw. De verf die we tegenwoordig gebruiken? Niet eens te vergelijken met ‘vroegah’. De levensduur van je verfpakket is enorm verlengd. Er worden steeds vaker verfsystemen toegepast op je houten kozijnen, waardoor je ze pas na 12 jaar hoeft over te schilderen! Want wij in de timmerindustrie snappen ook wel dat je voor gemak gaat en het daar veel te druk voor hebt…

Isolatie to the max in 2018
Nog zo’n 1980er. Tochtstrippen. Ken je ze nog, die aluminium stripjes in je kozijn? Die gebruiken we dus ook allang niet meer hè. De draaiende delen zijn tegenwoordig zo dik en isolerend, dat er een rondgaand tochtkader in is opgenomen. Dit is een flexibele rubberen strip die veel beter afsluit dan dat oude stripje. Geen issue dus.

Jouw houten kozijnen zijn juist goed voor het bos
En dan de duurzaamheid hé… Daar zijn pas echt grote stappen gezet! Houten kozijn slecht voor tropische regenwouden? Als je dat nu nog steeds denkt, sorry, maar dan leef je eigenlijk nog ergens in de vorige eeuw…

We passen voor het produceren van kozijnen hout toe uit herplant-bossen. Vrij simpel uitgelegd; boompie eruit, boompie erin. Met oog voor welzijn en ontwikkeling van de lokale bevolking natuurlijk, want als we hen betrekken bij duurzaam bosbeheer, hoeven ze geen bos plat te branden voor akkerbouw en dergelijke. Dan wil je toch zeker geen kozijn op basis van olie of erts meer?! Nee, die vind ik pas 1980 als je hebt over hun vernietigende effect op ons milieu.

Wat wel al eeuwen hetzelfde is als het over houten kozijnen gaat…
 De warme uitstraling van houten kozijnen. We zijn nog altijd 10x mooier dan plastic en blikken kozijnen vind ik.
Je kunt ze nog steeds van kleur laten veranderen zo vaak als je wilt.
Je kunt ze nog steeds repareren als je zoontje weer eens met z’n trapper tegen de deurstijl van de berging is geknald.
Je kunt met een gerust hart op vakantie want ze zijn op en top inbraakwerend.
En, met alle aandacht voor het milieu vandaag de dag, is het houten kozijn na al die eeuwen, nog steeds de meest milieuvriendelijke kozijnoplossing die er is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jij met de aankoop van je kozijnen de problematische berg plastic nog wat groter maakt.
Overweeg je dus nieuwe kozijnen?

Doe dan niet alsof het cassettebandjes zijn… Laat je informeren over houten kozijnen van nu.

Welkom in 2018!

Bron: Michel Dieleman
          www.nbvt.nl

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief