Innovatieve oplossing voor hefschuifpuien

Innovatieve oplossing voor hefschuifpuien

Smits Gemert BV en ISC BV brengen innovatieve oplossing voor hefschuifpuien naar de markt.
Steeds meer Nederlandse woningen worden verrijkt met een schuifpui. Terwijl de vraag naar schuifpuien vanuit de markt groeit, staan steeds meer producenten voor de lastige opgave om schuifpuien aan te laten sluiten op het nieuwe bouwen. Smits Gemert BV en ISC BV ontwikkelden daarom een duurzame hefschuifpui van kunststof in combinatie met een glasvezelcomposiet onderdorpel. De gloednieuwe K-VISION-PSG voldoet daarmee aan alle eisen voor het nieuwe bouwen.

Als specialist op het gebied van isolerende en ventilerende onderdorpels brengt ISC BV nu een composiet onderdorpel uit. De eigenschappen van deze onderdorpel maakt een einde aan veel logistieke problemen en comforteisen die bij de plaatsing van een schuifpui komen kijken.

De onderdorpel van ISC BV is onderdeel van een nieuw systeem in samenwerking met Smits Gemert BV. De twee partijen investeerden samen in de productie van de onderdorpel. Het prototype van het systeem wordt binnenkort uitvoerig getest. Tijdens Polyclose zal de K-VISION-PSG aan het publiek geïntroduceerd worden.

Een einde aan logistieke problemen
Door de steeds groter wordende schuifpuien zijn doorbuigen of vervormen van puien aan de orde van de dag. De composiet onderdorpel van ISC BV heeft zo’n hoge stijfheid en stabiliteit, dat deze problemen tot het verleden behoren. Puien tot 6,30 meter draagt de laatste ontwikkeling van ISC BV met gemak. Daarnaast zorgt de unieke samenstelling van het systeem ervoor dat vaste vleugels, deuren en raamwerk ter plaatse ge(de)monteerd worden. Dit betekent een vooruitgang in het logistieke proces, de reparaties en de veiligheid op locatie.

Systeem geeft een impuls aan wooncomfort en esthetiek
Niet alleen monteurs, maar ook bewoners zullen blij zijn met de komst van het systeem. Ook na de plaatsing levert het namelijk voordelen op. De ontwikkelaars van de K-VISION-PSG hebben zichzelf de opdracht gegeven een systeem te ontwikkelen wat goed presteert. Het resultaat is een hefschuifpui-dorpel combinatie die luchtdicht, waterdicht, isolerend en afwaterend is. Door de tweecomponentenlak op de dorpel en het kozijn is dit systeem zelfs bestand tegen krassen en UV- en ozonstraling. Perfect voor het continu veranderde, Nederlandse klimaat dus.

De prestaties van de uit GVC glasvezelcomposiet samengestelde onderdorpel zijn niet alleen goed, het systeem ziet er ook nog eens mooi uit. Aan de basis van K-VISION-PSG ligt de PremiDoor hefschuifpui. Deze schuifpui heeft een moderne uitstraling en is gemakkelijk in gebruik. In combinatie met de glasvezelcomposiet onderdorpel (die verkrijgbaar is in mat zwart en Bluestone) lijkt het systeem volledig uit natuurproducten zoals hout en natuursteen te bestaan. Toch profiteren bewoners van de voordelen die kunststof te bieden heeft.

Verkrijgbaarheid K-VISION-PSG
Na introductie tijdens de Polyclose in januari 2022 zal het nieuwe systeem in de markt gezet worden door Smits Gemert BV. Na verloop van tijd zal de dorpel worden vrijgegeven voor andere verwerkers van K-VISION profielsystemen in Nederland.

Voor meer informatie: 
Tel. +31 (0)73 611 06 14
info@isc-nl.com

www.isc-nl.com

 

Advertorial 8-12-2021

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.