Kaaspakhuis wordt appartementencomplex

Kaaspakhuis wordt appartementencomplex

Afgelopen vrijdag 8 april vond de officiële start plaats van de transformatie van het kaaspakhuis ‘De Producent’ in Gouda.

Naar een ontwerp van Mei architects and planners wordt dit rijksmonument omgebouwd tot een woongebouw met 52 loftwoningen. 90% van deze appartementen is inmiddels verkocht.

Atrium zorgt voor royaal daglicht
Om daglicht en buitenruimte te creëren heeft het architectenbureau op strategische plekken loggia’s gemaakt in de bestaande gevel, met behoud van de monumentale waarden. De oorspronkelijke steeg tussen de 2 pakhuizen wordt omgevormd tot een centraal atrium, waardoor royaal daglicht in het gebouw komt. Deze centrale hal krijgt 2 entrees, aan de Wachtelstraat en aan de Westerkade. De huidige kaasplanken uit het kaaspakhuis worden gebruikt als wandafwerking in het atrium.

Een deel van de oorspronkelijke buitengevelwanden blijft in het atrium overeind staan en wordt hergebruikt als liftschacht. Met 2 glazen liften die langs deze historische gevelwanden op-en-neer gaan, kunnen de bewoners en bezoekers straks de woningen op de verdiepingen bereiken en het gebouw optimaal beleven.

Isolatie en schuifdak
Op energetisch niveau voldoen de appartementen in het Kaaspakhuis aan alle huidige woningeisen. Dit is te danken aan wand- en glasisolatie en de modernste warmte- en ventilatiesystemen. Daarnaast zorgt een schuifdak ervoor dat de temperatuur ook in het atrium altijd aangenaam is. Bij warmte schuift het open, bij regen of wind gaat het dicht. 

Naar verwachting wordt Het Kaaspakhuis de appartementen het 2e kwartaal van 2017 opgeleverd.

Bron: www.duurzaamgebouwd.nl 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief