LEAN NAAR ENERGIELABEL B VOOR 324 WONINGEN RIDDERKERK

LEAN NAAR ENERGIELABEL B VOOR 324 WONINGEN RIDDERKERK

Slimonderhoud, een samenwerking tussen Willems Vastgoedonderhoud uit Rotterdam en Twinstone uit Den Haag, heeft in opdracht van Woonvisie een pakket energiebesparings-maatregelen uitgewerkt voor 2 flats aan de Rijnsingel (wijk Bolnes) in Ridderkerk. De wens van Woonvisie was om alle 324 woningen minimaal van Energielabel B te voorzien. Uit een enquête onder de bewoners bleek onder andere een grote wens naar individuele cv-toestellen te bestaan.

Een uitdaging in dit project is het beperken van overlast voor bewoners. Een speciaal team van Woonvisie, Twinstone en WillemsVGO zorgt voor communicatie met bewoners en in een aantal LEAN-planningssessies met de betrokken uitvoerende partij-en is een optimaal werkplan opgesteld. 

In één week worden 2 strengen van 9 woningen aangepakt en afgerond. In deze week worden de borstweringspanelen geïsoleerd, het glas vervangen, ramen en balkondeuren vervangen, extra tochtwering aangebracht en nieuwe CV-, en MV-installaties geplaatst. 

BUVA hardglas ramen 
In de woningen worden de houten klepramen vervangen door BUVA hardglas uitzetramen uit de inbraakwerende serie ISO-1300. Er worden per woning twee uitvoeringen toegepast; één met een traploos regelbare afstandsbediening en één met wegdraaibare combi-uitzetter. Beide uitvoeringen voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen PKVW. De ramen zijn uitgevoerd met een smalle keramische screen waardoor de daglichttoetreding maximaal is. De ramen en afstandsbediening worden op maat in kleine containers aangeleverd voor een snelle en eenvoudige verwerking. 

Het project wordt in februari 2016 afgerond. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief