Maatwerk blijft speerpunt Gerdes Fenster und Türen GmbH

Maatwerk blijft speerpunt Gerdes Fenster und Türen GmbH

Schüco LivIngSlide en Knoopscharnier Dr. Hahn op Polyclose

‘Made in Germany’. Daar staat Gerdes Fenster und Türen GmbH sinds 1977 om bekend. Dat het familiebedrijf kwaliteit levert, is tijdens Polyclose in Gent ook weer te zien met het hefschuifsysteem LivIngSlide van Schüco en nieuwe knoopscharnieren van Dr. Hahn op de desbetreffende stands als bewijs.

“Wij blijven onze naam waarmaken. ‘Een deur van Gerdes is gewoon goed, die hoef je niet meer af te stellen’, horen we vaak uit de branche. Dat houden we graag zo”, zegt Anthonius Gabeler, Sales & Marketing Manager bij Gerdes. Het hefschuifsysteem LivIngSlide – dat tijdens de BouwBeurs 2019 werd geïntroduceerd – zet nieuwe maatstaven neer op het gebied van stabiliteit, voegdichtheid en slagregendichtheid en is gebaseerd op het Living Variant-profiel. Het onderscheidt zich door ingerolde lasbare EPDM-afdichtingen. Dankzij de vleugelbouwdiepte van 82 mm en de 4-kamer techniek behaalt het systeem uitstekende Uf-waarden tot 1,3 W/(m2K), waardoor het voldoet aan vele eisen van investeerders, particuliere opdrachtgevers en architecten in de woningbouw.

Comfortabele bediening
Een loopwagensteun dient voor de veilige centrering en bevestiging en garandeert bovendien een comfortabele bediening. Inbraakbeveiliging van RC2 is standaard net als 10 jaar garantie. De maximale breedte is 6.500 mm en maximale hoogte 2.800 mm, met 400 kg maximaal vleugelgewicht en een maximale glasdikte van 52 mm. Er zijn twee-, drie- en vierdelige elementen te combineren: alleen de vierdelige pui heeft een tweesporige rails. De hefschuifpuien LivIngSlide hebben een levertijd van 2 tot 3 weken voor de standaardkleuren en Hout-Verbinding-Look (HVL).

Knoopscharnier
Tevens te zien op Polyclose: het nieuwe knoopscharnier (Rollenband) vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium voor naar buiten draaiende deuren voor het LivIng Variant-profiel. Gabeler: “Geschikt voor de 0 graden-variant, ook wel het verdiept Z-profiel of verdiept wisselprofiel, en voor de 6 graden-variant met adapter en de 15 graden-variant met adapter. Afhankelijk van profiel uitvoering voor max. 150 kg deurgewicht.” Het knoopscharnier is vooral bekend van de toepassing in houten kozijnen. “De uitstraling van deze cilindervormige scharnieren met 22 mm doorsnede in kunststof kozijnen is echt heel mooi. Zeker als het kozijn is afgewerkt met houtfolie en onze HVL is het niet van hout te onderscheiden.”

Kwaliteit
Ook voor deze nieuwe knoopscharnieren geldt dat ze – mits loodrecht en volgens de voorschriften geïnstalleerd – niet afgesteld hoeven te worden. Gabeler: “De deuren kunnen ingehangen worden en klaar. Daar staan we ook om bekend in de markt. Wij zijn voor de specialisten een partner waarop ze kunnen bouwen, zeker met Schüco en Dr. Hahn achter ons.” Die kwaliteit vertaalt zich ook in de verscheidene SKG-IKOB-certificeringen. “Kwaliteit en veiligheid gaan hand in hand. Daar moeten de gebruikers op kunnen vertrouwen. Dus scharnieren die sterk genoeg zijn om de deuren langdurig goed te dragen en die inbrekers buiten houden.”

Tipje van de sluier
Een tipje van de sluier wil Gabeler nog oplichten over de Amsterdamse ramen alias imitatie schuiframen die tijdens Polyclose gepresenteerd worden. “Daar gaan we inderdaad mee komen, maar veel meer details kunnen we nog niet geven. Een goede reden om naar Polyclose te komen, want daar worden ze geïntroduceerd.”

          

Gerdes Fenster und Türen GmbH
Al 42 jaar fabriceert en levert Schüco-partner Gerdes Fenster und Türen GmbH bouwelementen in heel Europa. Met inmiddels 65 medewerkers over drie locaties produceert Gerdes met meerdere SKG-IKOB-certificaten ruim 55.000 ramen, deuren en hefschuifpuien per jaar. Sinds 1998 bedient Gerdes de Nederlandse markt met kunststof ramen en deuren.

Contactgegevens:
Gerdes Fenster und Türen GmbH
Contactpersoon: Anthonius Gabeler
Tannenkämpe 28
D-49838 Lengerich
Tel. +49 590 491 867 19
info@gerdeskozijnen.com
www.gerdeskozijnen.nl

Deze Close-Up staat in Raam en Deur editie 6-2019.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.