MACO’s Premium-Oppervlakte met zelfhelende werking

MACO’s Premium-Oppervlakte met zelfhelende werking

Het "MACO-Evo-Effect" is het geheim van het nieuwe Tricoat-Evo - de nieuwe generatie én evolutie in oppervlaktetechniek voor de bescherming van beslag. 

Beslag wordt overal ter wereld in ramen en deuren gebruikt en moet bestand zijn tegen de meest uiteenlopende milieu-invloeden en klimatologische omstandigheden dus ook in gebouwen en in huizen in de buurt van de kust of regio's met een hoge verontreinigingsgraad´. MACO heeft een nieuwe, unieke oppervlaktetechniek ontwikkeld die uitzonderlijke producteigenschappen combineert met het "MACO Evo effect" en een ecologisch productieproces: Tricoat Evo.

 

Tricoat-Evo – 3 keer sterker dan staal           
Tricoat-Evo is een premium oppervlaktebehandeling dat ondanks zijn elegante uiterlijk een echte krachtpatser is. Vier lagen, waaronder een duplexlaag met 500 tot 600 HV volgens Vickers, bieden een uitstekende bescherming op wrijvingspunten. Hierdoor is Tricoat-Evo drie keer sterker dan staal en heeft het een extreem hoge slijtvastheid. Het meerlagensysteem voorkomt ook het doorroesten en beschermt vooral beslag in ruwe gebieden, b.v. in de buurt van de kust, in gebieden die verontreinigd zijn met verontreinigende stoffen of in zure bossen. MACO bevestigt dit met een oppervlaktegarantie van 15 jaar.

Dankzij de geringe laagdikte en het nieuwe zelfsmerende effect loopt het beslag nog veel soepeler dan voorheen. Het hoogwaardige uiterlijk van roestvast staal brengt nieuwe ontwerpmogelijkheden  met zich mee voor fabrikanten.

Het MACO-Evo-Effect
De menselijke huid heeft een opmerkelijke eigenschap: zij herkent en geneest zelf kleine verwondingen. MACO heeft deze intelligentie overgebracht op de beschermende oppervlaktelaag van zijn producten: dankzij een tribologische verzegeling met nanocapsules. Daarbij fungeren nanocapsules als reservoir voor smeermiddelen en corrosie remmende beschermende stoffen. Als de oppervlaktelaag beschadigd wordt, ontsnappen deze stoffen en worden de krassen weer opgevuld. "Deze bescherming is uniek in de industrie en exclusief verkrijgbaar bij MACO," zegt Michael Weigand, Managing Director Sales & Marketing.

Met respect voor milieu en ter bevordering van duurzaamheid
MACO levert de, in huis geproduceerde, oppervlaktecoating voor het hele MACO productengamma. De innovatieve oppervlaktebehandeling voldoet niet alleen aan de productkwaliteit, maar ook aan de nieuwste wettelijke eisen op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid: het proces wordt gekenmerkt door lage baktemperaturen en dus lagere energiebehoeften. De milieuvriendelijke afvalwaterbehandeling, waarbij 97 procent van het geproduceerde afvalwater kan worden teruggevoerd in het productieproces, alsmede de vermindering met ongeveer 50 procent van het dunne slib dat wordt geproduceerd en moet worden verwijderd, zijn het zichtbare bewijs van de eis om een zo ecologisch mogelijke oppervlaktetechnologie te ontwikkelen.

 

MACO Beschläge BV
Stikkenweg 60
NL-7021 BN ZELHEM
Tel.: +31 314 659 700
www.maco.eu

 

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.