MACO BENELUX Bundeling van kracht

MACO BENELUX Bundeling van kracht

MACO BENELUX België en Nederland trekken de banden aan

Vanaf 1 januari 2020 zullen de krachten nog verder gebundeld worden van België en Nederland. Dit komt met name door de verandering van de functie van Harold Wisselink. Hij is naast Directeur Nederland ook Sales Director België geworden. Deze gelegenheid ontstond toen de voormalige leidinggevende Veico Strimm, een andere baan betrok. Een mooie kans voor beide landen om synergie te bouwen.

Voordelen markt
De voordelen hiervan zullen merkbaar zijn in de markt. Door de samenwerking is er nog meer knowhow, parate technische kennis in huis, is er nog meer innovatiekracht en zullen er mooie schaalvoordelen zijn als het gaat om het aanbieden van totaaloplossingen. Er zijn nu al mooie voorbeelden te noemen. Zoals de samenwerking met Somfy en de ontwikkeling van het MULTI klembaar beslag voor aluminium.

Verandering
Qua gezichten en banen verandert er niet veel. Binnen de Nederlandse organisatie zijn wat verschuivingen gepland die niet gerelateerd zijn aan de samenvoeging maar aan de groei van organisatie. In België zullen Kris Dhont, Joost De Kegel en Christoph Kirsch nog steeds zorg blijven dragen als technisch- commercieel adviseurs. De landen waren al nauw verbonden dankzij o.a. de taal en gezamenlijke marketinginspanningen zoals bijvoorbeeld de organisatie van de beurs Polyclose. Wat er niet veranderd is de belevering, beide landen houden hun eigen magazijn en beleveren de markt vanuit hun eigen land.

Marktbewerking
Door een verschillende bouwwijze hebben België en Nederland een andere behoefte aan oplossingen. Ook is er een verschil in bouwregels en certificeringen, dit vraagt een andere werkwijze. Met als gevolg dat het assortiment niet gelijk is en dat zal ook zo blijven. MACO hecht een erg groot belang aan het op maat maken van een land specifiek product-assortiment. MACO BENELUX staat voor think global, act local, partner voor kennis, innovatie en kwaliteit.

Loyaliteit
MACO weet haar medewerkers aan haar te binden. De feiten liggen op tafel. Kris Dhont is al meer dan 25 jaar werkzaam bij het bedrijf en ook Harold Wisselink heeft dit jaar zijn 15 jarig jubileum. Naast deze mensen staat er nog een groot aantal mensen die geruim lange tijd hun functie betrekken bij MACO. Dit is niet alleen prettig voor de organisatie maar ook voor partners is dit erg welkom.
(v.l.n.r) Kris Dhont en Harold Wisselink
Kennis
Bij MACO is kennis alom aanwezig en doordat Nederland en België werken met korte lijnen is het mogelijk om snel te schakelen. ‘We merken in de markt dat kennis, zeker op dit moment, erg belangrijk is. Het verloop in de markt her en der, is groot. De kennis loopt weg en nieuwe mensen met een goede technische achtergrond zijn niet of niet snel te vinden. Er is een groot gebrek aan mensen met knowhow’ aldus Harold Wisselink.
Bij MACO zijn de mensen al geruime tijd in dienst en dit is merkbaar. De mensen in en rondom de verkoop weten de juiste service te geven en de juiste kennis door te geven middels scholingen. De mensen van Productmanagement hebben jarenlange ervaring, weten hoe de hazen lopen in de markt en kennen de behoeftes voor de specifieke markten. Vanuit het management team wordt een duidelijke koers gezet voor de toekomst, gebaseerd op kennis en ervaring. Met een bereikbaar team met een grote technische en markt kennis zorgt MACO voor vertrouwen en een goede marktpositie in de BENELUX.

MACO Beschläge BV
Stikkenweg 60
NL-7021 BN ZELHEM
Tel.: +31 314 659 700
verkoop@maco.eu
www.maco-nl.nl

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.