Nieuw passiefbouw-deurenprogramma van Knipping

Nieuw passiefbouw-deurenprogramma van Knipping

Knipping Kozijnen ontwikkelde de afgelopen jaren een waaier aan slimme gevelsluitende producten voor energiezuinig en passief bouwen.

Het modulaire passiefkozijn en de Prolux-dakkapel zijn daar voorbeelden van. De allernieuwste innovatie van Knipping; de Da Vinci deuren, een deurenprogramma op passiefbouw-niveau.

Een kozijn met een Uwaarde van 0,78, niet alleen geschikt voor passief bouwen, maar ook nog goed genoeg voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen èn de inbraaknorm NEN 5096 RC2. Bij Knipping ontwikkelden ze dat kozijn al in 2009. Het bedrijf uit Zwaagdijk deed dat op basis van het eigen modulaire kozijnsysteem. Met dat modulaire systeem levert Knipping de markt precies wat het verlangt; van een basisproduct met een Uwaarde van 1,2 tot een passiefkozijn met een Uwaarde van 0,78 – en twee tussenliggende varianten met een Uwaarde van 1 en 0,85 om de markt tussen die twee uitersten te bedienen.
Vier verschillende kozijnen uit één modulair systeem, dat was en is altijd nog een groot voordeel, stelt Jacob Wiering, algemeen directeur van Knipping Kozijnen: “Omdat wij in de kern van het kozijn kunnen schakelen tussen vier energetische oplossingen, kunnen wij passiefkozijnen leveren zonder een heel nieuw product te hoeven ontwikkelen. En dat heeft een gunstige invloed op de kosten.”
 

Het modulaire kozijn van Knipping combineert een kunststof body met schaaldelen uit aluminium. Jacob Wiering: “De kunststof body zorgt voor de functionaliteit en herbergt de isolatie. Het aluminium geeft het kozijn zijn vorm en kleur.” Dat aluminium biedt een enorme ontwerpvrijheid; Knipping levert het modulaire kozijn met tal van traditionele Nederlandse details. Stompe verbindingen, rondgeschaafde bovendorpels; het is allemaal mogelijk. Jacob Wiering: “Zelfs maatwerk kunnen we leveren – en alles in de gewenste RAL-kleur.” 

Het beste uit twee werelden, zo typeert Wiering het modulair kozijnsysteem: “We combineren 
Nederlandse details en een enorme vrijheid op gebied van ontwerp en kleur met de solide techniek en functionaliteit van kozijnen uit Duitsland en Oostenrijk, waar men zeer hoge standaards hanteert. Wij maken aansluitingen met ankers met cellenband en daarachter een twee-componenten luchtdichte schuim. Een wezenlijk verschil met de reguliere montage. Wij doen het op de Duitse manier.”

Energiezuinig en passief bouwen; wat in 2009 aan de orde was, is altijd nog actueel. En tegenwoordig misschien nog wel meer dan toen. Nul-op-de-meter, passiefbouw en energieneutraal bouwen zijn in de bouw gangbare doelstellingen geworden. Jacob Wiering: “Ook particuliere klanten worden zich steeds bewuster van energiezuinig wonen. Ze willen een woning die beter presteert dan de regelgeving, als voorschot op de toekomst. Men wil op die toekomst nu al voorbereid zijn – in verband met wooncomfort, energieverbruik en de waarde van het eigen huis.” 

Al dat is voor Knipping reden om ook een nieuw passief deurenprogramma te lanceren: de Da Vinci lijn. Wiering: “Net als bij onze kozijnen is ook hier sprake van de ontwikkeling van een passiefproduct binnen het bestaande productieproces van onze standaarddeuren. De verbetering zit bij de Da Vinci lijn in de extra isolatie en in de aansluitingen; onze deuren hebben een magneetdorpel aan de onderzijde, met een lage opstap en een driedubbele afdichting.”

Knipping Kozijnen brengt de Da Vinci lijn momenteel op de markt.
Het nieuwe deurenprogramma past in een lange Knippingtraditie om de markt te bedienen met slimme innovaties die naadloos aansluiten op de wens van consumenten, op regelgeving en op de bouwpraktijk. Een voorbeeld is de zomernachtventilatie, een systeem van natuurlijke ventilatie dat Knipping in 2013 ontwikkelde. Het systeem maakt de inzet van een airco overbodig en werkt op basis van een systeem van luiken en het slim benutten van natuurlijke trek. Een product, onderstreept Wiering, dat niet alleen geschikt is voor passiefbouw. 
In de Knippingtraditie van innoveren past ook een een compleet nieuw schuifpuisysteem uit kunststof en aluminium, vergelijkbaar met de kozijnen. Jacob Wiering: “Echt ontwikkeld voor de passiefbouw, met een zeer hoge isolatiewaarde en inbraakveilig.”
En dan is er natuurlijk nog de bekende Prolux-dakkapel, een gepatenteerde Knipping-innovatie die voor zijn isolatie gebruik maakt van materialen uit de ruimtevaart. Dat zorgt in vergelijking met conventionele dakkapellen voor tot wel 25% meer stahoogte en daglichttoetreding – met een Rc tot 10! 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.