NIEUWS EN CURSUSAANBOD IN JUNI EN JULI 2016.

NIEUWS EN CURSUSAANBOD IN JUNI EN JULI 2016.

Docententraining
•    Onze docenten zijn restauratie-experts. Hoe zij hun kennis goed kunnen overdragen, komt jaarlijks aan bod in praktische interne trainingen. Er is al een aantal malen aandacht besteed aan interactieve werkvormen. Op 25 mei jl. werden 15 NRC-docenten getraind in pedagogische vaardigheden. Hoe ga je om met gedrag van cursisten en wat is je eigen rol als docent? Aan de hand van de Roos van Leary werden concrete handvatten aangereikt om een cursusdag nóg beter te laten verlopen.

 
Even voorstellen
•    Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor: 
Wilfred Mengerink is begonnen als timmerman bij restauratiebedrijven Hoffman en Hulshof. Na het volgen van de opleidingen tot restauratietimmerman en restauratiemedewerker is hij bij de Monumentenwacht Gelderland gaan werken. Hij inspecteert monumenten en stelt rapportages en adviezen op.

Wilfred verzorgt op 21 juni a.s. de cursus Onderhoudsschilderwerk. Deze cursusdag vindt plaats in Arnhem, bij onze partner, het Gelders Restauratie Centrum. Daarnaast geeft hij het onderdeel Metselwerk binnen de meerdaagse cursus Begeleiding Uitvoering Restauraties 1.     

NRC werkt op eigen kracht
•    Het NRC is de grootste landelijke aanbieder van bij- en nascholingscursussen in de monumentensector en werkt onafhankelijk en zonder subsidies. De cursussen zijn bouwtechnisch van aard en gericht op restauratie, onderhoud en herbestemming van gebouwde monumenten. Jaarlijks worden actuele en aantrekkelijke praktijk- en theoriecursussen georganiseerd, die variëren van één tot enkele dagen. Docenten zijn autoriteiten, afkomstig uit het vak en geven eigentijds les. De theoriecursussen worden vaak met excursies gecombineerd en/of op toepasselijke locaties georganiseerd. Ook voor gespecialiseerde (kleine) vakgebieden zijn cursussen beschikbaar. 

Cursussen in juni en juli 2016
•    7 juni 2016: Duurzame monumentenzorg - energiebesparing in monumenten
Locatie: Arnhem (VOL - volgende cursusdatum is 22-11-2016 in Amsterdam)
Opmerking van een cursist: Nuttige informatie over de mogelijkheden voor verlaging van energieverbruik en bouwfysische verbetering van een monument. Vier docenten nemen u deze dag interactief mee door de vele nieuwe ontwikkelingen in dit jonge vakgebied (meer info).
•    9 juni 2016: Kozijnen, ramen, deuren en luiken
Locatie: Amsterdam (nog 4 plaatsen beschikbaar)
Tijdens deze praktische cursus wordt aandacht besteed aan het maken en herstellen van buiten- en binnenramen. Tevens komen de houtsoorten, die hierbij gebruikt worden, aan bod (meer info).
•    14 juni 2016: Beglazing in monumenten
Locatie: Amsterdam (nog 6 plaatsen beschikbaar)
In samenwerking met de glasbranche is een cursus ontwikkeld voor restauratieprofessionals, die met regelmaat te maken krijgen met glas in monumenten. Met de verworven kennis kijkt u met meer verstand van glas naar een monumentaal gebouw en stelt u de juiste vragen  (meer info).
•    17 en 24 juni, 1 juli 2016: Herkennen van bouwstijlen
Locatie: Amsterdam (nog 7 plaatsen beschikbaar)
Tijdens drie interactieve cursusdagen leidt docent Ernest Kurpershoek u letterlijk en figuurlijk door de eeuwen. Een cursist over deze 3-dagen: Veel geleerd, goede balans tussen klassikaal les en architectuurwandelingen in historisch Amsterdam. Leuk en afwisselend (meer info).
•    21 juni 2016: Onderhoudsschilderwerk 
Locatie: Arnhem (nog 7 plaatsen beschikbaar)
Schilderwerk is bijzonder kwetsbaar en gevoelig voor achterstallig onderhoud. In deze nieuwe cursus wordt onder meer uitgelegd hoe problemen kunnen worden voorkomen door tijdig en vakkundig uitgevoerd schilderwerk (meer info).
•    28 juni 2016: Introcursus Monumentenzorg voor vastgoedorganisaties
Locatie: Amsterdam (nog 8 plaatsen beschikbaar)

Een intensieve cursusdag waarin de meest relevante onderwerpen uit de monumentenzorg vlot de revue passeren. In de middag vindt een excursie plaats in de vorm van een projectbezoek of stadswandeling (meer info).

Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.