Peutz behaalt accreditatie voor EXAPs

Peutz behaalt accreditatie voor EXAPs

Laboratorium voor Brandveiligheid behaalt ISO/IEC 17025 accreditatie voor EXAPs


Geaccrediteerd opstellen EXAPs

Als eerste in Nederland geaccrediteerd voor het opstellen van EXAPs voor bouwproducten getest op brandwerendheid, brandgedrag én / of rookdoorlatendheid. De drie essentiële bouwkundige veiligheidsaspecten waarmee een veilig gebouw kan worden ontworpen. Vanaf 1 februari 2023 vallen een twintigtal extented applications (EXAPs) onder de scope ISO/IEC 17025. Details en de exacte lijst zijn terug te vinden op website van de Nederlandse Raad voor Accreditatie (https://www.rva.nl/alle-geaccrediteerden/l505).

   

Deze accreditatie zorgt voor een bredere nationale en internationale acceptatie van de Peutz activiteiten. En dat is bijzonder: Peutz is hiermee het eerste Laboratorium in Nederland dat formeel, onder accreditatie, voor het hele traject kan rapporteren.

Om de opdrachtgevers van Peutz Laboratorium voor Brandveiligheid zo goed mogelijk van dienst te zijn groeit Peutz gestaag door, zowel zichtbaar als ‘achter de schermen’. Duidelijk zichtbaar is de realisatie van het nieuwe, grotere en efficiëntere laboratorium in Haps en de groei van het personeelsbestand. Achter de schermen zijn zij druk bezig met de uitbreiding van de testactiviteiten en daarmee de scope van het ‘Brandlab’.


Laboratorium voor Brandveiligheid
Klopsteen 4a
NL- 5443 PW Haps
Tel: +31 (0)85 8228 600 
www.peutz.nl

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.