Preview Argenta op Polyclose

Preview Argenta op Polyclose

Argent Alu blijft investeren in de verdere ontwikkeling van de argenta® proslide als professioneel binnenschuifdeurbeslag voor houten binnendeuren. Op Polyclose is te ontdekken hoe veelzijdig inzetbaar dit assortiment beslag is, voor elk type schuifdeur. De argenta® proslide motion-automatisatie en een onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel zijn de laatste nieuwigheden in het aanbod.

argenta® proslide
Het proslide binnenschuifdeursysteem kan in residentiële toepassingen geïntegreerd worden, maar richt zich eigenlijk vooral op professionele nieuwbouw- en renovatieprojectean in kantoren, scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, horecazaken, hotels, …. Het is de ideale oplossing voor schuifdeuren met een maximaal gewicht tot 100 kg.

Veelzijdig beslag voor elk type schuifdeur
Het argenta® proslide schuifdeurbeslag biedt oplossingen voor elk type schuifdeur: enkele, parallelle, simultane, symmetrische en telescopische deuren alsook voor geautomatiseerde en kamerhoge schuifdeuren. Zo omvat het gamma beslag voor het openen en sluiten van grotere deuropeningen met 2 of 3 deurelementen: parallel met meenemers of telescopisch via riemoverbrenging.

Daarnaast levert Argent Alu ook een kit met simultaan schuifdeurbeslag voor gelijktijdig openen en sluiten van 2 deuren op 2 verschillende posities en beslag voor het symmetrisch schuiven van 2 deuren naar elkaar toe. Voor het openen of sluiten van een grote deuropening met 4 kleinere deuren voorziet de specialist in raam- en deurbeslag een oplossing met symmetrisch/telescopisch schuifdeurbeslag.

Nieuwe argenta® proslide motion
Kwaliteit en innovatie kennen geen grenzen en Argent Alu stelt op Polyclose een nieuwe oplossing voor geautomatiseerde schuifdeuren voor: de argenta® proslide motion. Dit innovatief systeem, geschikt voor binnendeuren tot 100 kg en buitentoepassingen met deuren tot 80 kg (IP54), is uitgerust met de Smart Technology, waardoor de motor de snelheid automatisch aan het gewicht van de het deurblad aanpast. Dankzij de compacte afmetingen van de motor kan het deurblad er gewoon onderdoor schuiven. “Deze argenta® proslide motion laat zich heel eenvoudig monteren en installeren,” legt Gert Jooris uit. “Het systeem wordt bestuurd met een geïntegreerde radiofrequentie op KNX-protocol en de motor leert dankzij de ingebouwde software automatisch de eindpunten kennen. Bij stroomuitval zal de gebruiker de deur nog altijd manueel kunnen openen en sluiten.”

Nieuw onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel
Argent Alu levert zijn innovatief proslide schuifdeursysteem nu ook met een onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel. Dit stevige 3-kamer-profiel (geleidings- en afwerkingsprofiel in één) werd speciaal ontwikkeld voor gipsplaatplafonds en is geschikt voor kamerhoge schuifdeuren. De rail is beschikbaar in 2, 3 of 6 mm, maar ook maatwerk is mogelijk. Plaatsing is zeer eenvoudig en dankzij een geïntegreerde zwaluwstaartprofilering hecht plakwerk bijzonder goed aan het profiel, waardoor er geen scheuren in het plakwerk zullen optreden. Het systeem bestaat uit 2 handige elementen, die zowel voor de vakman/plaatser als voor de architect/consument interessant kunnen zijn. Dankzij de gepatenteerde Auto-Fix kan het deurblad in één handeling aan het rolstelsel bevestigd worden en de gepatenteerde Slow-Stop zorgt voor een stevige en schokvrije sluiting. Dankzij de unieke, in de hoogte verstelbare ESSI®-Module kunnen de rolstelsels zeer eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden zonder het volledige bovenprofiel te moeten demonteren – ook na het afwerken van het plafond.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.