RecyStel kunststof stelkozijnprofielen

RecyStel kunststof stelkozijnprofielen

Circulair, slagvast en gemakkelijk te verwerken

 

 

Duurzame profielen leveren voor de renovatiemarkt, dat is de corebusiness van kunststof stelkozijnprofielfabrikant RecyStel. De in eigen beheer ontwikkelde en geproduceerde profielen zijn slagvast en gemakkelijk te verzagen. Basis van de RecyStel-profielen: granulaat uit 100 procent gerecycled pvc, voor het overgrote deel afkomstig uit oude kozijnen. De stelkozijnprofielen zijn verkrijgbaar via de gebruiksvriendelijke webshop van RecyStel.

In de webshop van RecyStel hebben klanten geen routekaart nodig. Aannemers, montagebedrijven en kozijnspecialisten die hun stelkozijnprofielen digitaal bestellen bij de leverancier uit het Noord-Hollandse Zwaag, zijn in een paar klikken klaar en hebben hun bestelling drie dagen later binnen. Eigenaar-directeur Theo van Gorkom: “Via de webshop leveren we lengtes. We hebben standaard profielen, maar kunnen ook klantspecifieke profielen ontwikkelen. Dat kost wat levertijd – reken op drie maanden voor het maken van een matrijs, die ook aanloopkosten vraagt. Maar als de volumes groot genoeg zijn, doen we het graag voor een klant.”

Recyclick
Klik en het kozijn zit – met Recyclick heeft RecyStel een roestvrijstalen veersysteem in huis dat met een verstelbare boormal kan worden gemonteerd, in stelkozijnen voor nieuwbouw en in renovatieprofielen. Recyclick leent zich bij uitstek voor kunststof kozijnen, omdat doorboren niet meer nodig is. Maar ook aluminium en houten kozijnen laten zich met Recyclick in een handomdraai vastzetten in het stelkozijn. Bij houten kozijnen is een kalksponning nodig om de veren in te kunnen klemmen – een oplossing die RecyStel al meerdere malen succesvol toepaste.

 RecyClick veersysteem

Circulair en zonder koudebruggen
RecyStel-profielen bestaan uit granulaat van 100 procent gerecycled pvc, dat voor het overgrote deel ook nog eens afkomstig is uit oude kozijnen. Dat maakt de stelkozijnen duurzaam en circulair. Van Gorkom: “Onze producten worden compleet uit die grondstof vervaardigd – uitgezonderd het kopse kantje van onze profielen. Dat bestaat uit nieuw materiaal dat we via co-extrusie in het profiel integreren.”
De kunststof profielen van RecyStel zijn slagvast. Van Gorkom: “Wij voegen tijdens de productie gas toe aan onze profielen, waardoor ze opschuimen. Dat maakt ze extra sterk en slagvast. En de isolerende waarde ligt 40 procent hoger dan van gewoon kunststof. Je hebt dus absoluut geen koudebruggen. Bijkomend pluspunt is de lange levensduur.”
Als grootste voordeel ten opzichte van houten stelkozijnen, noemt Van Gorkom dat een verwerker zijn kunststof profiel niet hoeft te gronden: “Bij een houten stelkozijn kan je daar op de kopse kanten niet omheen. Ons profiel kun je op de bouwplaats gewoon verzagen en direct vastschroeven.”

Drie renovatieprofielen
Via de webshop verkoopt RecyStel drie typen stelkozijnprofiel voor de renovatiemarkt. RecyStel ontwikkelde de profielen in eigen beheer en op maat voor de wensen en eisen van de markt. De R-2005 is een tweezijdig te gebruiken profiel dat makkelijk te bewerken is en op de bouwplaats eenvoudig is aan te passen. Ook de eenzijdig te gebruiken R-2008-1 en de R-2008-2 zijn door RecyStel op maat voor de renovatiemarkt ontwikkeld. Alle profielen worden geleverd in een lengte van zes meter. RecyStel levert ook profielen voor nieuwbouw.

        R-2005     R-2008-1   R-2008-2

Nieuwe fase
De gebruiksvriendelijke webshop van RecyStel markeert een nieuwe fase in de activiteiten van de specialist op het gebied van kunststof stelkozijnprofielen. RecyStel heeft zich toegespitst op de renovatiemarkt én voor de verkoop een slimme en snelle webshop opgezet. Theo van Gorkom: “RecyStel is in 2000 ontstaan uit de wens om kunststof kozijnen in nieuwbouw goed te monteren. Daaruit ontstond een kunststof profiel waarmee we zelf een compleet stelkozijn maakten. Inmiddels is onze organisatie veranderd. We richten ons nu bijna uitsluitend op de particuliere renovatiemarkt. Die markt boden we vroeger profielen aan via ons bedrijf IsPro. Nu doen we dat onder de naam RecyStel, dat als bedrijf binnen de bouw een bekende naam is met een goede roep.”

Pluspunten van RecyStel kunststof stelkozijnprofielen
• Leverbaar in lengtes van zes meter
• Extra sterk en slagvast
• Gemakkelijk op maat te zagen
• Eenvoudig te schroeven
• Met onopvallende zwarte co-extrusielaag
• Geen strip of hoeklijn nodig om kopse kant af te werken
• Volledig waterbestendig, kan niet rotten
• 40 procent betere isolatie

Profielen bestellen? Ga naar: www.recystel.nl
Tel. 088-9722500
info@recystel.nl
 

Deze Close-Up staat in de Raam en Deur editie 2-2021.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.