RENOVATIE 250 WONINGEN JACOB GEELBUURT AMSTERDAM IN VOLLE GANG.

RENOVATIE 250 WONINGEN JACOB GEELBUURT AMSTERDAM IN VOLLE GANG.

Woningbouwvereniging De Alliantie laat 250 woningen in de Jacob Geelbuurt in Amsterdam grondig renoveren door Nijhuis Bouw B.V. De woningen worden onder andere voorzien van nieuwe kozijnen en het dak, de vloer en gevels worden geïsoleerd.

Verder wordt er mechanische ventilatie aangebracht en indien noodzakelijk worden de CV ketels vervangen. Resultaat is een flinke verbetering van de Energie-Index. 

In de badkamerkozijnen worden BUVA hardglas ramen geplaatst. De ramen uit de serie ISO-1000 zijn eenvoudig te bedienen en hebben een maximale doorlaat van daglicht door de zeer smalle omkadering. De nieuwe karakteristieke voordeuren worden geleverd door Verweij Houttechniek uit Woerden en de kozijnen door Nijhuis Toelevering uit Rijssen. Naast de aanpassingen aan de woningen worden de tuinen verlengd en voorzien van een berging. 

De wijk 
De Jacob Geelbuurt is een naoorlogse wijk in stadsdeel Nieuw-West. De buurt is onderdeel van de Westelijke Tuinsteden, waarvoor Cornelis van Eesteren begin jaren ‘30 een structuurplan heeft ontworpen. De 250 woningen die nu aangepakt worden, zijn in de jaren ’50 ontwikkeld en gebouwd. Licht, lucht en ruimte kenmerken de Westelijke Tuinsteden en vormen ook in de Jacob Geelbuurt nog steeds de belangrijkste basiskwaliteit. 

Dit komt tot uiting in een raamwerk van lange zichtlijnen, weldadig groen en openbare ruimte. Daarbinnen liggen open woonblokken met 386 portiek etagewoningen en 250 grondgebonden woningen. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.