Renovatie en Transformatie 2016

Renovatie en Transformatie 2016

In Den Bosch wordt dezer dagen de beurs Renovatie en Transformatie gehouden.  Raam en Deur bezocht de beurs op de tweede dag. Algemeen kan worden gesteld dat de deelnemers aan de beurs gezamenlijk zorgen voor een goede doorsnede van de aanbieders die zich bezig houden met renovatie en/of transformatie. Natuurlijk zijn er altijd producten of materialen die je ook graag zou willen zien, maar 100% dekking is nou eenmaal niet mogelijk. De opzet is ruim, met meer dan voldoende aandacht voor kennissessies. 

Zo is er op de beurs nogal wat aandacht voor kozijnherstel en onderhoud. Repair Care demonstreert en vertelt de hele dag door over de voordelen van herstel. Uiteraard ontvangt u er ook informatie over de dienstverlening en de opleidingsmogelijkheden. Zo ook Bijko BV, actief in grootschalig onderhoud en renovatie maar ook in herstel van kozijnen. Via samenwerkingsverbanden willen zij de opdrachtgever aan de voorkant ondersteunen. Kozijnen worden kant en klaar aangeleverd, geverfd en het glas al gemonteerd. Maar niet alleen de opdrachtgever willen zij de zorg en werk uit handen nemen. Het streven is de uitvoering in twee stappen te laten verlopen. Stap 1 inmeten en stap 2 plaatsen. Plaatsen gebeurd in eigen beheer. Ook  de Waal Kozijnen tref je op de beurs. Nog niet zo lang geleden getransformeerd van De Waal bv Timmerbedrijf naar De Waal Kozijnen. De vlag dekt de lading zeg maar. Vanuit een hypermoderne fabriek worden de kozijnen op maat en geheel prefab geconstrueerd. Eigen montage medewerkers zorgen er vervolgens voor dat alles geheel volgens de normen van De Waard wordt gemonteerd. Op de vraag waarom met eigen montage medewerkers wordt gewerkt was het antwoord eigenlijk een open deur. “Onze mensen zijn vakmensen, hebben verstand van het product en monteren volgens onze kwaliteitsnormen. Je kunt aan de voorkant nog zoveel werk uit handen nemen van de opdrachtgever, als je er niet voor zorgt dat ook het laatste stuk perfect wordt uitgevoerd is al het werk voor niks geweest.” Waar prefab de norm lijkt te worden zorgt HMB profit tools en locks ervoor dat de vakman voor het inhangen en infrezen van ramen en deuren met behulp van mallen dit eenvoudig en op de juiste manier kan doen. Innovatief als HMB is laten zij op de beurs hun nieuwste producten zien. Meerdere tools die het werk sterk vereenvoudigen en ook hier bijdragen aan verlaging van de faalkosten.

Prefab lijkt de norm te worden.
Prefab kozijnen, deuren het is gemeengoed geworden in de branche. Maar ook raamdorpels worden tegenwoordig kant en klaar op de juiste lengte aangeleverd. Kostenbesparend en eenvoudig te plaatsen. Waar in vroeger tijden de metselaar de waterslagen steen voor steen plaatste worden deze nu compleet verlijmd in 12 kleuren en 11 modellen aangeboden, en desgewenst gemonteerd, door HeBlad. De moderne productiemethode draagt bij aan een verlaging van de faalkansen en zorgt voor een korte verwerkingstijd. 

Gevelplaten op maat gezaagd
SVK, het Belgische familiebedrijf, bestaat inmiddels al meer dan 110 jaar. Van vroeger uit gespecialiseerd in golfplaten die vooral in de agrarische sector worden toegepast, leveren zij al weer geruime tijd een mooi assortiment gevelplaten. Uniek in zijn soort en verwerking. Op verzoek van de klant worden de platen op maat gezaagd en aangeleverd. Oog voor detail is het bedrijf niet vreemd. De coating van de platen wordt doorgevoerd op de zaagsnede waardoor de afwerking aan de strenge kwaliteitseisen voldoet die het bedrijf zich zelf oplegt. Als zelfstandig productiebedrijf is er sinds kort een geheel geautomatiseerde productielijn gebouwd waar alle wensen van de klant uitgevoerd kunnen worden. Samen met geselecteerde montagebedrijven zorgen zij ervoor dat de klant vanaf het begin van het traject tot het eind helemaal wordt begeleid.

Vreemde eend
In de overtuiging dat de natuur en het buitengebied essentieel zijn voor onze leefomgeving en het welzijn van de mensen adviseert Staro BV u al in een vroegtijdig stadium over de natuurwetgeving. Of het nu in het buitengebied is, of midden in de stad, het is verplicht te onderzoeken of de wet niet wordt overtreden.  Hierbij dient te worden gekeken naar beschermde dier- en plantensoorten en beschermde gebieden. Door vroegtijdig in kaart te brengen wat de risico’s zijn bij uw project, kan vertraging worden voorkomen.

Kortom, er valt genoeg te zien en te beleven op de beurs Renovatie en Transformatie. Bedrijven die actief zijn in deze sector blijven innoveren. Dat is goed, niet alleen voor u en mij als gebruiker, maar vooral in de branche. Stilstand is immers achteruitgang. 

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.