Schimmel beschermt gevelhout.

Schimmel beschermt gevelhout.

Xyhlo-directeur Frans van Rooijen noemt het houtverduurzamingsproduct, dat onder de naam Biofinish in de markt is gezet, ronduit revolutionair.

Het gaat om een toevallige ontdekking van zijn zakelijk partner Michael Sailer bij diens promotieonderzoek 18 jaar geleden. Toen kwam aan het licht, dat een schimmel op een ‘bedje’ van lijnzaadolie het heel goed doet als verduurzamer van inlands hout, in het bijzonder grenen. Wordt de lijnzaadolie in een gecontroleerde omgeving onder druk in het hout geperst, dan kan het gevelhout zeker 8 jaar zonder verdere nabewerking weer en wind trotseren. Daarna breng je met de roller opnieuw lijnzaadolie in het hout en daarmee kan de schimmel zich dan weer zeker 3 tot 4 jaar voeden. Breng je de lijnzaadolie met de roller aan op een bestaande houten gevel dan is de onderhoudscyclus vanaf het begin 3 jaar. Doordat de beschermlaag leeft, is deze ook in staat eventuele lichte beschadigingen zelf te herstellen. 
Van Rooijen noemt zijn product 100% milieuvriendelijk en dus is het hout volledig recyclebaar. Het verduurzamingsmiddel is nu nog alleen te verkrijgen in de kleur zwart. De zoektocht naar andere kleuren, door te variëren met de schimmels, bevindt zich nog in een experimentele fase. 

Xyhlo, Goor
Tel: 0547-286350,
ww.xyhlo.nl

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief