Select Windows genomineerd voor VKG Architectuurprijs

Select Windows genomineerd voor VKG Architectuurprijs

Een bijzondere villa in het Noord-Hollandse Velsen-Zuid is genomineerd voor de prestigieuze VKG Architectuurprijs voor Duurzame Renovatie. Select Windows was bij dit project verantwoordelijk voor de levering van Energie kozijnen in combinatie met triple isolatieglas in de complete woning.

Voordeur, achterdeuren, tuindeuren en schuifpuien werden door ons vervangen. Advies en montage bij dit project werd gedaan door Select Windows Partner Van der Vlugt in Velserbroek.

VKG Architectuurprijs
De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) is dé branchevereniging voor leveranciers en fabrikanten van kunststof kozijnen. De VKG Architectuurprijs zet projecten in de schijnwerpers waarin circulariteit, uitvoeringstechniek en esthetiek op perfecte wijze samenkomen en is bedoeld om de duurzame innovatie in de kunststof kozijnenbranche te bevorderen. Ramen en deuren zijn belangrijk in de verbinding tussen een gebouw en de buitenwereld, en kozijnen dragen voor een groot deel bij aan de architectuur. Select Windows heeft zich altijd ingezet voor duurzame innovatie, waarbij esthetische waarde niet uit het oog wordt verloren. De nominatie voor de VKG Architectuurprijs is dan ook een erkenning voor de inspanningen van Select Windows in dit opzicht.

Samenspel tussen esthetiek en duurzaamheid
De jury van de VKG Architectuurprijs bestaat uit vakmensen uit de bouwwereld en het duurzaamheidslandschap en beoordeelt de genomineerde projecten onder meer op hun sterke architectonische prestaties en de toepassing van kunststof kozijnen op een veelzijdige en duurzame manier. De jury noemt de renovatie van de woning in Velsen een fraaie opwaardering van een villa uit de jaren vijftig. De villa is levensloopbestendig en duurzaam gemaakt door investeringen in onder meer een warmteterugwinsysteem, isolatie en gevelbekleding. ‘Mooi hoe de renovatie de esthetiek naar een hoger niveau heeft getild door het gebruik van subtiele kleurschakeringen en detaillering,’ aldus de jury. Zo werd er bijvoorbeeld gekozen voor een isolerende kunststof voordeur van Select Windows in een iets lichtere kleur dan de aluminium gevelbekleding.

Duurzaam Select Windows Energie Kozijn
Het genomineerde renovatieproject toont duidelijk aan hoe duurzaam renoveren kan bijdragen aan een energiezuinige toekomst. Door het gebruik van Select Windows Energie Kozijnen met driedubbel isolatieglas, hoogwaardige isolatie van muren en dak, en andere energiebesparende maatregelen, is de villa nu volledig gasloos en energieneutraal. Dit laat zien dat duurzaam renoveren niet alleen het milieu ten goede komt, maar ook financiële voordelen oplevert voor de bewoners.

Marcel van Bockhooven, architect bij Van Schie Architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp. “Onze opdracht was om de villa niet alleen duurzaam te renoveren ten aanzien van isolerend vermogen en energiebesparing, maar zeker ook duurzaam te maken in gebruik. In dit traject hebben we ook aandacht gehad voor de levensloopbestendigheid. Als je gedurende een langere periode gebruik kunt maken van een woning, doordat je er met meerdere generaties kunt verblijven en er zelfs een zorgwooneenheid voorzien is, dan is ook het gebruik verduurzaamd. Overigens is de zorgwooneenheid nu vooral in gebruik als extra logeerplek en tuinkamer.

In totaal zijn er zes projecten genomineerd voor de VKG Architectuurprijs; 3 in de categorie nieuwbouw en 3 in de categorie renovatie. Op 7 december vindt de prijsuitreiking plaats tijdens het seminar `Circulair ontwerpen´, georganiseerd door VKG Keurmerk en Stedebouw & Architectuur in de Metaal Kathedraal in Utrecht.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.