Select Windows, soft-franchise in kunststof kozijnen

Select Windows, soft-franchise in kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen verkopen in de particuliere markt is een vak apart. Wie daarbij kiest voor een partnerschap met Select Windows, is zeker van van groei. 

En van de ondersteuning door een soft-franchise-organisatie met ruime kennis en ervaring op het gebied van inkoop, marketing en communicatie, management en verkoop. Select Windows-directeur Amanda Knol: “Wij werken vanuit de visie dat we samen met onze partners sterker staan en van daaruit kunnen groeien.”

Inkoopvoordeel, uitstekend marketing- en promotiemateriaal, managementondersteuning, hulp bij acquisitie en aftersales; er zijn veel goede redenen voor een partnerschap met Select Windows. Het bedrijf is al ruim 13 jaar actief als marketingorganisatie in de kunststof kozijnenbranche. Select Windows werkt met partners, lokale ondernemers verspreid door heel Nederland, die met steun van de Select Windows-organisatie hoogwaardige kunststof kozijnen en producten rondom de woning in de markt zetten.  

Focus op core business 
Open en transparant, zo typeert Amanda Knol de relatie met de partners. 14 zijn het er inmiddels, stuk voor stuk lokale ondernemers, thuis in hun eigen markt en regio, vakmensen als het gaat om kozijnen – en allemaal met een heel eigen bedrijfscultuur. Amanda Knol: “We hebben een partner in Den Haag, een sterk bedrijf met 45 medewerkers, dat bij ons alleen een beroep doet op het gebied van wet- en regelgeving, houdt van sparren en meelift met de inkoopvoordelen vanuit de schaalgrootte van Select Windows. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een familiebedrijf als partner, 4 man sterk, waar men aan het einde van de dag denkt: 'Help, het werk is nog niet af!'. Dat bedrijf ontzorgen we volledig met onze kennis en ondersteuning, zodat deze ondernemers zich compleet kunnen focussen op hun core business; het verkopen van kunststof kozijnen.”

Ondersteuning op maat
Amanda Knol typeert Select Windows als een brancheorganisatie, vertegenwoordigd door 14 heel verschillende partners die allemaal met hart en ziel kunststof kozijnen verkopen in de particuliere markt. Amanda Knol: “We streven naar een landelijke dekking met onze partners en kijken uit naar nieuwe partners die bereid zijn in te stappen in ons solide soft-franchise-systeem. Dat biedt hen alle ruimte om te groeien – met behoud van hun identiteit en naam. Wij geloven in de kracht van het lokale ondernemerschap. De service die wij verlenen op het gebied van inkoop, marketing, management en verkoop, stemmen we af op de individuele behoefte. Wij kijken objectief; wat heeft een partner nodig om te groeien en hoe ontzorgen we die partner?”

“Wij werken vanuit de visie dat we samen met onze partners sterker staan en van daaruit kunnen groeien.”

Hoogstaande kwaliteit
De groei halen de Select Windows-partners uit de verkoop van A-merkproducten, die afkomstig zijn van de bedrijven die samenwerken met Select Windows. Amanda Knol: “Wij leveren zelf geen kozijnen aan onze partners, dat gebeurt rechtstreeks door huisleverancier GevelNed, een dochteronderneming van ons. GevelNed werkt nauw samen met profielleverancier Schüco, een Duitse multinational met een uitstekende  reputatie en leverancier van kwalitatief hoogstaande en innovatieve producten. Door de geheel geoptimaliseerde calculatie-, bestel- en productiesoftware kan GevelNed een zeer hoge leverbetrouwbaarheid garanderen. 60% van de omzet van de Select Windows-partners komt uit kunststof kozijnen in de particuliere markt. De resterende 40% is omzet rondom de woning; binnenzonwering, veranda’s, dakkapellen, garagedeuren etcetera. We werken ook daar samen met A-merkproducenten, zoals Pilkington, Sunflex, Hörmann, Pallazzo, Verosol en OBUK.” 
Vanuit de huisleveranciers betrekken de partners van Select Windows direct hun producten. Amanda Knol: “Wij zijn ervan overtuigd dat we de beste kwaliteit en condities bieden voor onze partners. En Select Windows houdt de vinger aan de pols als het gaat om markttrends. Samen met onze huisleveranciers brengen wij innovaties op de markt en lopen wij met onze producten altijd voorop. Zo waren wij in 2012 in staat om samen met GevelNed kunststof kozijnen te leveren in 125 verschillende kleuren, en leverden wij als eerste Schüco kunststof kozijnen met de Hollandse Hoek.” Om de kwaliteit van de aangesloten partners te blijven garanderen, vraagt Select Windows aan partners om zich aan te sluiten bij het VKG keurmerk als franchiselid. 

Landelijke dekking is het streven van Select Windows. Amanda Knol: “Hier hebben wij meer sterke partners voor nodig. Alle partners werken vanuit een beschermd verzorgingsgebied.” Wie oren heeft naar een partnerschap, kan altijd en vrijblijvend contact opnemen met Amanda Knol: “Wij komen graag langs voor een oriënterend gesprek over de markt bij u in de omgeving en een eventuele samenwerking.” Uiteraard zijn potentiële partners ook welkom bij Select Windows BV in Velserbroek, laat Amanda Knol weten: “Maar mijn beste tip is; ga eerst gewoon eens langs bij een van onze Select Windows-partners in het land, en vraag hen naar hun ervaringen.”

Meer info over het partner worden: www.selectwindows.nl

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.