Sterke aanwezigheid van Duitse, Italiaanse en Nederlandse bedrijven.

Sterke aanwezigheid van Duitse, Italiaanse en Nederlandse bedrijven.

Polyclose bron van informatie en inspiratie 

Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 januari vindt in Flanders Expo in het Belgische Gent  Polyclose plaats, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. De vakbeurs is gratis te bezoeken door professionels uit de branche met een uitnodiging. Op vrijdag 15 januari is er de traditionele avondopening tot 20.00 uur. 

Polyclose is sinds de eerste editie in 1991 uitgegroeid tot het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek, stelt organisator Guy Martens van Limaco NV: “De beurs is elke twee jaar goed voor meer dan 14.000 bezoekers. Er staan meer dan tweehonderd exposanten, uit meer dan tien landen, verspreid over drie beurshallen in Flanders Expo. Er is geen vergelijkbare vakbeurs in de Benelux.”
In 25 jaar tijd bouwde het team van Polyclose niet alleen een stabiele vakbeurs op, maar wist ook een sterk merk neer te zetten. Guy Martens benadrukt het concept : “Kwaliteit en aanbod blijft voor Polyclose voorop staan. We blijven onze strenge toelatingscriteria qua exposanten behouden. Zowel bestaande als nieuwe exposanten, grote en kleine, nemen deel. Er is een sterke aanwezigheid van Duitse, Italiaanse en Nederlandse bedrijven.”

Innovatie
De bouwbranche is volop in beweging. Innovatie is tegenwoordig meer dan ooit nodig, als troef voor groei en differentiatie in de markt. Polyclose profileert zich als het platform waar die productinnovaties gepresenteerd worden. Daarnaast zullen op deze beurs actuele trends te zien zijn als geïntegreerde systemen, modulaire oplossingen, samenvoeging van disciplines, energiebesparende vernieuwingen en duurzaam bouwen. In het aanbod van de exposanten valt op dat ook de sectoren security (toegang) en ventilatiesystemen (via ramen en deuren) steeds meer aandacht krijgen.

Bezoekers
De bezoekers van Polyclose zijn actief in de sectoren aluminium- en kunststofbewerking, architectuur en advies, automatisering en toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering en rolluiken. Guy Martens: “Het is ons opgevallen dat het aantal bezoekende bedrijven sinds 2008 gestegen is met meer dan 25%. Hun kwaliteit blijft toenemen. De lichte daling qua bezoekersaantal gaat gepaard met een stijging qua bezoekende bedrijven. Groeien om te groeien is niet ons doel, wel de return voor de exposanten via kwalitatieve bezoekers.”
Tijdens de vorige editie kwam 24% van de bezoekers uit Nederland, net als een groot aantal exposanten. Polyclose is één van de weinige gespecialiseerde technische vakbeurzen waarvoor Nederlanders massaal naar België komen. Daardoor hebben veel exposanten ook een vertegenwoordiging van Nederland op de stand. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.