Sterker, stabieler en veiliger: 4KS

Sterker, stabieler en veiliger: 4KS

Het 4-Curven-Systeem (4KS) van EVVA bepaalt een geheel nieuwe standaard in de mechanische toegangscontrole.

Dit systeem, dat sinds kort verkrijgbaar is, overtuigt nu al talloze gebruikers met zijn ongeëvenaarde weerstand voor de hoogste veiligheidseisen en groot gebruiksgemak.

"Eén van de drie curves loopt aan de andere zijde asymmetrisch. Dit is de vierde curve, waaraan 4KS zijn naam te danken heeft," legt Andreas Dechant uit, Productmanager 4KS bij EVVA. "Daarbij combineert de sleutel veel andere eigenschappen met elkaar," voegt Andreas Dechant toe. Als keersleutel met unieke afgeronde sleutelkop is hij bijzonder eenvoudig in het gebruik. De legering van nieuwzilver, de gladde coating van alle sluitelementen en de veerloze technologie van de 4KS-sleutel garanderen een optimale  bescherming tegen slijtage, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Vier curven voor bijzondere veiligheid
Maar het bijzonderste aan de 4KS-sleutel zijn toch vooral de overlappend gefreesde curven. Hierdoor wordt een manipulatie van de sleutel binnen het sluitsysteem praktisch uitgesloten. De extra codering zorgt voor een optimale beveiliging. "De originele 4KS-sleutel wordt uitsluitend door EVVA geproduceerd en is alleen verkrijgbaar bij EVVA-partners."

Gefreesde curven in plaats van veren
"Bij 4KS worden de blokkeerstiften in de cilinder via de curvefrezing in de sleutel bewogen." In totaal 12 ongeveerde, massieve blokkeerstiften worden via gedwongen sturing door de sleutelcurven in bepaalde posities gebracht en via twee controlebalken gecontroleerd. Een profielcontrolebalk in de kern controleert de extra codering van de sleutel. "In totaal wordt de 4KS-sleutel vier keer gecontroleerd. Dat zijn drie controles meer dan bij gangbare systemen."

SYMO-systeem en talrijke opties
De 4KS-cilinder is een modulaire cilinder (SYMO) en is derhalve uiterst flexibel in te bouwen. Hij kan op locatie aan de situatie van de deur worden aangepast. Bovendien is het mogelijk deze cilinder ter plaatse om te bouwen naar een bepaalde functie (bijv. afsluitbaar aan beide zijden – BSZ). De 4KS-opties maken een breed scala van toepassingen mogelijk: classroom- en SOS-functie, bescherming tegen stof en weersomstandigheden, vrijloop, tandwielen en nog veel meer. Hierbij maken de internationale 4KScertificeringen en specifieke uitvoeringen per land toepassingen in heel Europa mogelijk. 4KS is sinds kort ook als eigenprofiel verkrijgbaar voor EVVA-Partners.

4KS in het gecombineerde sluitsysteem
4KS laat zich ook perfect combineren met een elektronisch systeem van AirKey of Xesar dankzij de nieuwe hybride cilinder. Aan de buitenzijde van het gebouw en overal waar protocollering en een tijdelijk beperkte toegang belangrijk zijn, wordt bij voorkeur een elektronisch product toegepast. Binnen gebouwen beveiligt 4KS dankzij het brede assortiment cilinders kantoordeuren, gevoelige zones en zelfs liften d.m.v. speciale schakelcilinders.

4KS-video en meer informatie over 4KS kunt u vinden op www.evva.nl

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.