Van de Vin adviseert en ondersteunt betonindustrie

Van de Vin adviseert en ondersteunt betonindustrie

Slimmer, sneller, beter: de bouw is altijd op zoek naar optimalisatie. Zoals bij de montage van houten kozijnen in prefab betonnen gevelelementen.

Houten kozijnen voor prefab betonnen gevelelementen

Van de Vin Ramen en Kozijnen uit Heeze levert al enige jaren kozijnen aan de betonindustrie. Directeur-eigenaar Mathee van de Vin: “We onderscheiden ons niet alleen met onze producten, maar ook met onze ról. Wij denken met onze klanten mee over de beste technische oplossingen maar ook over logistiek en planning.”

Bouwconcepten, prefabricage, BIM, lean opereren – het zijn allemaal uitingen van de wens van de bouwindustrie om slimmer, sneller en beter te werken. In die hang naar verbetering past ook de trend om te bouwen met kant-en-klare prefab gevelelementen van beton, als alternatief voor kalkzandsteen. Directeur-eigenaar Mathee van de Vin van Van de Vin Ramen en Kozijnen: “Die verschuiving zette een aantal jaren geleden in. Daardoor veranderde ook de verwerking van onze kozijnen; waar dat vroeger vooral op de bouwplaats gebeurde, verplaatst zich dat nu deels naar de betonfabriek. Daar worden onze kozijnen gemonteerd aan prefab betonwanden, of tijdens de productie ingestort in de prefab gevelelementen.”

Complete dienstverlening
De betonfabrikanten profiteren van de werkwijze en filosofie van Van de Vin, stelt Mathee van de Vin: “Op zoek naar kortere doorlooptijden, reductie van faalkosten, meer efficiency en de hoogste eindkwaliteit verlangt de bouw steeds vaker innige samenwerkingsverbanden. En dat is precies waar wij goed in zijn. Wij kiezen voor intensief samenwerken met onze klanten, proactief en oplossingsgericht, projectoverstijgend en in de keten, als partners en op ooghoogte.”
Ook bij een nieuwe partner als de betonindustrie: “Wij leveren niet alleen een product, maar een complete dienst. We denken met de betonfabrikant mee, bijvoorbeeld over de beste manier om onze kozijnen te verankeren aan of in een prefab betonwand, over sparingen en aansluitingen. Wij kunnen daarover vanuit een BIM-omgeving uitstekend communiceren met de betonfabrikant. Met onze 3D-modellen bepalen zij de sparingen in hun betonwanden.”

Hijslussen op maat
In de bouwpraktijk resulteerde het meedenken van Van de Vin bijvoorbeeld in het monteren van speciale hijslussen voor Geelen Beton. Van de Vin: “Daarmee kunnen zij onze kozijnen makkelijk vlak in hun betonmal leggen. Daar hebben we een protocol voor opgesteld. Geelen Beton weet dus precies wat ze van ons kunnen verwachten en wat ze van ons krijgen.”
Meedenken en intensief samenwerken, daar profiteerde ook Dura Vermeer van. Voor het eerste project dat zo werd uitgevoerd, in Schiedam, ontwikkelde Van de Vin samen met Dura Vermeer en Geelen Beton het complete instorten: aansluitingen, bevestigingen, de vormgeving van de spouwlat. Mathee van de Vin: “Daarnaast denken we ook mee over de planning en logistiek. Dat gaat van verpakking en bescherming van onze kozijnen op de kozijnbokken tot aan het zodanig aanleveren van onze producten dat de betonfabrikant er zo min mogelijk arbeid aan heeft bij de verwerking.”

Samenwerking optimaliseren
Hoever het meedenken van Van de Vin gaat, demonstreert de deelname aan wat Mathee van de Vin twee ‘praatgroepen’ noemt: “De RuwBouwgroep vroeg ons en twee andere leveranciers voor twee overlegsessies, om de samenwerking tussen de partijen te optimaliseren. De eerste praatgroep ging over logistiek en planning. De tweede besprak de digitale BIM-omgeving waarbinnen we informatie uitwisselen. Op die manier zoeken we structureel de samenwerking met deze nieuwe partner.”

Ondersteuning in de fabriek
Van de Vin bezoekt de betonfabrieken om te kijken hoe men daar met de kozijnen omgaat. Mathee van de Vin: “In de betonfabriek werkt personeel dat niet altijd goed omgaat met onze kozijnen. Vergelijk het met onze bouwplaatsbegeleiding, die we klanten aanbieden om ze te ondersteunen bij het optimaal verwerken van onze Concept II+ kozijnen op de bouwplaats. Als de eerste kozijnen verwerkt zijn, volgt een rondgang met de uitvoerder. Een unicum in de markt. Dat principe passen we ook toe bij onze bezoeken aan de betonfabrieken. Ook daar onderscheiden wij ons met onze dienstverlening.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.