Veilig Wonen Dag woensdag 29 juni 2022

Veilig Wonen Dag woensdag 29 juni 2022

Programma en uitreiking PKVW-prijzen blijven gelijk

De organisatie van de Veilig Wonen Dag heeft besloten het evenement te verplaatsen naar 29 juni. Vanwege de onzekerheid over de coronamaatregelen bleek de oorspronkelijke datum 2 februari niet haalbaar. “Door de dag nu uit te stellen en in juni te plannen verwachten we daar dan geen last van te hebben. Gelukkig zijn vrijwel alle sprekers die nieuwe datum ook beschikbaar dus kan het programma grotendeels gelijk blijven”, zegt Sophie de Clercq, projectleider van de Veilig Wonen Dag.

Het is de derde keer dat de Veilig Wonen Dag is uitgesteld sinds de laatste editie in 2018. Het tweejaarlijkse evenement is een gezamenlijk initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), het ministerie van Justitie en Veiligheid, de brancheorganisatie van de technische handel Vertaz, en VHS, de algemene branchevereniging hang-en-sluitwerk. De Veilig Wonen Dag is bedoeld voor PKVW-bedrijven, leden van de brancheverenigingen Vertaz en VHS, gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, politie en andere geïnteresseerden in het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Levendig programma
Het programma van de Veilig Wonen Dag biedt een mix van informatieve presentaties, lezingen en workshops. Zo is er een korte terugblik op de ontwikkelingen binnen het PKVW in de afgelopen drie jaar en wordt er vooruitgekeken. Misdaadeconoom Ben Vollaard vertelt waarom het verstandig is om inbraakpreventie voor mensen te regelen. Verdeeld over de dag zijn er twee rondes met workshops. “Bezoekers van het evenement kunnen zich voor twee workshops aanmelden”, aldus De Clercq. “Ze kunnen kiezen uit vijf gevarieerde workshops. Zo geven Judith Eversdijk en Trudy Pannekeet een workshop over de inzet van sociale media voor je bedrijf – en Jan de Hoop en Coen Lievaart leiden een workshop over het geven van een presentatie. Ook is er een workshop over de meerwaarde van het PKVW voor woningcorporaties en gemeenten – daaraan werken woningcorporaties Wooncompas en Woonstad Rotterdam en een PKVW-bouwplanadviseur mee.”
Onder het motto ‘inbraakpreventie van morgen’ biedt een aantal leveranciers van beveiligingsproducten een inkijkje in actuele marktontwikkelingen in de vierde workshop.

Vast onderdeel van de Veilig Wonen Dag is een beursvloer waarop standhouders hun producten op het gebied van inbraakwering tonen. “Tijdens de vijfde workshop krijgen deelnemers in de vorm van een beurssafari een korte rondleiding over de beursvloer. De standhouders vertellen in twee minuten wat ze over hun product moeten weten. Daarna zijn de deelnemers helemaal op de hoogte van wat er allemaal beschikbaar is op de markt.”

PKVW-prijzen
Net als de beursvloer is ook de uitreiking van de PKVW-prijzen een vast onderdeel van de Veilig Wonen Dag. De prijzen worden uitgereikt door oud-politiewoordvoerder en tv-persoonlijkheid Ellie Lust. “De prijs voor het meest innovatieve inbraakwerende product is een van die prijzen. In deze categorie kan het publiek ook een stem uitbrengen”, zegt De Clercq, tevens secretaris van de jury.
Behalve voor het meest innovatieve inbraakwerende product zijn er prijzen voor het beste Politiekeurmerkbedrijf zonder personeel en het beste Politiekeurmerkbedrijf met personeel.

Beste bouwproject
Aan de competitie wordt in 2022 een nieuwe categorie toegevoegd: de prijs voor het beste bouwproject dat is uitgevoerd met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De Clercq: “Een prijs voor een woongebouw, -complex of complete wijk, geheel of gedeeltelijk opgeleverd met het PKVW in de periode tussen 1 januari 2017 en 31 december 2021. Daarvoor hebben we fraaie inzendingen gekregen. We gaan nu de genomineerde projecten bezoeken, zodat de jury die beter kan beoordelen.”

Veilig Wonen Dag
Woensdag 29 juni 2022
9.30-16.00 uur
Hotel Van der Valk Utrecht
Deelname gratis
Aanmelden: https://www.politiekeurmerk.nl/veilig-wonen-dag/

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

nieuwsbrief