Veka neemt Gealan over

Veka neemt Gealan over


Kunststof Profielsysteemhuis Veka neemt Gealan holding met alle dochterondernemingen en filialen over van financieel investeerder Halder


De VEKA Groep uit Sendenhorst in de regio Westfalen (Duitsland), producent van kunststof profielsystemen voor ramen en deuren, neemt GEALAN Holding GmbH met alle dochterondernemingen en filialen over van financieel investeerder Halder. De bij de transactie betrokken partijen zijn overeengekomen dat zij de koopprijs niet bekend zullen maken. De overname moet nog worden goedgekeurd door de verantwoordelijke autoriteiten.

 

GEALAN is een onderneming die al vele jaren gevestigd en bekend is in de markt en die zich recentelijk sterker is gaan richten op een differentiatiestrategie. Met de overname van concurrent GEALAN bouwt de VEKA Groep haar sterke concurrentiepositie in Duitsland, Europa en de wereld verder uit. Andreas Hartleif, CEO van de VEKA Groep, licht toe: “Als toonaangevende partner van de Europese kozijnfabrikanten moeten wij de uitdagingen van de markt aangaan. Daarom versterken wij onze eigen concurrentiepositie en boren tegelijkertijd nieuw markt- en omzetpotentieel aan door de uitgebreide knowhow op het gebied van kozijnen samen te voegen. Bovendien dragen we zo bij aan de consolidatie van de markt.”

 

De VEKA Groep is een familieonderneming die wereldwijd meer dan 3.600 medewerkers in 25 dochterondernemingen op 3 continenten heeft. Van hen zijn ongeveer 1.300 medewerkers werkzaam op het hoofdkantoor in Sendenhorst. De VEKA Groep realiseerde in 2013 een omzet van 739 miljoen euro. Wereldwijd verwerken meer dan 2.200 gespecialiseerde bedrijven de VEKA systemen tot hoogwaardige kunststof componenten. Door GEALAN over te nemen van financieel investeerder Halder breidt de VEKA Groep het personeelsbestand met nog eens 1.150 medewerkers uit en vergroot zij haar totale jaaromzet tot meer dan 1 miljard euro.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.