Zonwering verkleint CO2 footprint gebouw

Zonwering verkleint CO2 footprint gebouw

Met zonwering aan de binnen- en buitenzijde, kan de CO2-footprint van een gebouw met tot wel  40% worden verkleind. Om de selectie voor de eindgebruiker te vereenvoudigen, introduceert Romazo het HR en HR+ certificaat voor zonwering. 

Zonwering is belangrijk. Tot die conclusie komen zowel de Nederlandse branchevereniging Romazo als de Europese koepelorganisatie European Solar Shading Organisation. Als je zonlicht goed reguleert, verbetert de energieprestatie van het gebouw en verbetert het binnenklimaat.

Hogere verkopen, meer productiviteit 

In winkels met veel daglicht liggen bijvoorbeeld de verkopen 15-40% hoger. In een kantooromgeving met voldoende daglicht presteren medewerkers 18% beter. En kijk je naar de energieprestatie van een gebouw, dan zorgt dynamische zonregulering in gebouwen met airco voor een vermindering van het energieverbruik met 36%. Hiervoor is aan de buitenzijde zonwering met reflecterende en absorberende oppervlakken nodig, om in de zomer de straling die voor warmte zorgt buiten te houden; in de winter is aan de binnenzijde lichtwering nodig om het licht te filteren maar de straling, 700W per m2 glasoppervlak, juist binnen te laten. De door Romazo geïntroduceerde certificaten helpen de juiste zonwering te selecteren. 

Themazone en Daglichtcafé

In de themazone Energy & Healthy op Gevel 2016 worden de nieuwste zonweringsystemen gepresenteerd. De betekenis van daglicht komt uitgebreid aan bod tijdens het Daglichtcafé dat stichting Living Daylights op donderdagavond 28 januari organiseert. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.